Колаж БулфотоМинистърът на финансите съобщи важна новина за всички пенсионери

...
Колаж БулфотоМинистърът на финансите съобщи важна новина за всички пенсионери
Коментари Харесай

Асен Василев: НОИ работи по варианти за трайно вкарване на добавките от 50 лева в пенсиите

Колаж Булфото

Министърът на финансите заяви значима вест за всички пенсионери в България. С ангажимента, че не схваща от пенсии, финансовият министър Асен Василев заяви пред бизнесът и синдикатите, че Национален осигурителен институт създава разновидности за преизчисление на пенсиите, съгласно който добавките от 50 лв. да бъдат вкарани трайно в пенсиите.

Това предаде 

„ Като министерство на финансите се борим за това да има предвидимост, а не този разход да се прави месец за месец, и всеки месец да търсим този разход отнякъде. Вече в целите на Национален осигурителен институт, дружно с всички процеси, които са свързани с съвещания и така нататък, е да предложат разновидности. Ние не сме предубедени към един или различен вид “, сподели министър Василев, представен от dunavmost.com.

Вицепремиерът и обществен министър Гълъб Донев съобщи, че не е последовател на това пенсиите да се преизчисляват по отношение на осигурителният приход през 2018 година, тъй като нискодоходните пенсионери ще получат минимум нарастване.

„ Нискодоходните, тези, които получават по-нисък размер на  пенсиите, няма да получат 50 лв., а ще получат 10-15, или колкото се пресметна по формулата. По-високодоходните пенсии ще получат повече от 50 лв., което няма да бъде заслужено “.

В първата седмица на юли ще има по огромна изясненост за актуализацията на тазгодишния бюджет, разгласи служебният министър на финансите Асен Василев. Ще бъдат включени и ограничения за подкрепяне на бизнесът при трета Covid вълна през есента. Те ще се задействат при съответна заболеваемост при която ще се задействат цветни кодове.

Василев разясни:

„ В взаимозависимост от равнището на заболеваемост – дали сме в зелена зона, жълта зона, оранжева зона и така нататък, да излезе заповед на здравния министър, която тъкмо и ясно да споделя какво значи това за бизнес, за учебни заведения, за всичко останало. Т.е. ограниченията да не се вземат от през днешния ден за на следващия ден, а да има една предвидимост до края на годината.

Ако влезем в оранжевата зона, това са ограниченията, които здравният министър споделя със заповед, че би трябвало да бъдат подхванати. Тези заповеди, мисля, че би трябвало да излязат в границите на тази седмица.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР