Колаж БНТ и БулфотоДългоочакваните преговори между президентите на Русия и

...
Колаж БНТ и БулфотоДългоочакваните преговори между президентите на Русия и
Коментари Харесай

Байдън и Путин може да се видят още през новата седмица

Колаж Българска национална телевизия и Булфото

Дългоочакваните договаряния сред президентите на Русия и на Съединените щати могат да се състоят при започване на идната седмица. Това заяви " Комерсант " след днешната среща в Стокхолм сред съветския министър на външните работи Сергей Лавров и американския държавен секретар Антъни Блинкън. 

След срещата си с Бликън Лавров даде конференция, на която съобщи, че би трябвало да се употребяват опциите на Съединените щати за решаването на рецесията в Украйна, като се има поради огромното въздействие на Вашингтон върху управляващите в Киев. По думите му, руско-американското взаимоотношение би трябвало да се основава на минските съглашения, които не би трябвало да бъдат тълкувани, а деликатно прочетени и изпълнени, допълва bgonair.bg.

Сергей Лавров е обяснил на Антъни Блинкън, че Русия не взе участие в спора, каквато е американската позиция, и че той би трябвало да бъде решен сред Киев от една страна и Донецк и Луганск от друга, осведоми БНР. 

По време на договарянията със западните си сътрудници в границите на срещата на външните министри на страните от Организацията за сигурност и съдействие в Европа Лавров е настоял за юридически обвързващи гаранции, че НАТО няма да се уголемява на изток и че наоколо до границите на Русия няма да бъдат разполагани нови оръжейни системи, който заплашват сигурността ѝ. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР