Кокосови палми се откриват в над 90 тропически страни по

...
Кокосови палми се откриват в над 90 тропически страни по
Коментари Харесай

Кокосова вода и кокосово мляко – кои са разликите?


Кокосови палми се откриват в над 90 тропически страни по света, покривайки големи териотирии. Това разрешава био продуктите , добивани от кокосови орехи, да стават все по-популярни и налични. Сред тях с изключение на вкусните стърготини се открояват още 2 продукта – кокосовото мляко и кокосовата вода . Въпреки че се добиват от една и съща суровина, добре е да се знае, че това са разнообразни по състав артикули.

Кокосовият орех е източник на редица потребни за здравето съставки, които обаче се откриват в друга централизация в млякото и водата, извлечени от него. Това обуслява и съответните разлики в биоактивния капацитет на двата продукта. Те се ползват все по-широко както като хранително средство, по този начин и като дейни съставки в козметичната индустрия.

Кокосова вода – същина и изгоди

Кокосовата вода съставлява естественото течно наличие на кокосовия орех в най-чистия му и непреработен тип. Тя се употребява като енергизираща и ободряваща напитка с високо наличие на калций , магнезий , манган и калий .

Редовната консумация на кокосова вода се асоциира с съответни здравни изгоди като:
Антиоксидантна отбрана – оказва удобен резултат за закъснение процесите на стареене на кожата и за предварителна защита на някои хронични болести, предизвикани от високите равнища на свободни радикали в организма; Комплексно хидратиране на кожата – козметичните артикули, съдържащи кокосова вода, са известни с доста удобното си деяние за поддържане естествената мокрота на кожата; Регулиране на кръвната захар – високите равнища на магнезий в кокосовата вода подкрепят поддържането на естествена

кръвна захар. Редовното й изразходване може да забави прогресията на диабета ; Превенция на затрудненията при високо кръвно налягане – богатото наличие на калий в кокосовата вода оказва доста положителен резултат върху регулацията на кръвното налягане и може да добави здравословния хранителен режим на хората с хипертония ;
Кокосово мляко – същина и изгоди

С популяризирането на био продуктите и веган храните кокосовото мляко става все по-достъпен артикул. То предлага доста подобаваща опция за хората, които имат нетърпимост към лактоза или са алергични към млечни артикули .

Кокосовото мляко е композиция от водата на кокосовите орехи и тяхната тънко смляна месеста част. Комбинираният състав добавя потребните свойства и по този начин кокосовото мляко се асоциира с няколко спомагателни здравни изгоди:

Свързани публикации.. Кокосово масло за по-влажна кожа 0 Кокосово био масло – изгоди за целия организъм 0 Как оказва помощ маслото от гроздови семки? 0

Регулиране на холестерола и триглицеридите – потреблението на кокосово мляко оказва помощ за понижаване равнищата на неприятния холестерол и триглицеридите и повишение равнищата на така наречен добър холестерол . Благоприятният резултат се изяснява с уравновесеното наличие на наситени и ненаситени мастни киселини в него; Подпомагане на отслабването – съставките на кокосовото масло се усвояват бързо, носейки витален тонус, сила и най-важното – задоволеност. В дълготраен проект тези резултати способстват за сполучливо контролиране на тежестта и справяне със затлъстяването; Овладяване на възпалителните процеси – кокосовото масло е богато на лауринова киселина и антиоксиданти, които подкрепят оправянето с хроничните възпалителни реакции – вътрешни или кожни;

Като допълнение към хранителния режим или към козметичните грижи, и кокосовата вода, и кокосовото мляко носят своите характерни изгоди, превръщащи ги в част от най-популярните през днешния ден био артикули.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР