Кожата на лицето е една от най-деликатните зони в нашето

...
Кожата на лицето е една от най-деликатните зони в нашето
Коментари Харесай

Колко пъти на ден е добре да си мием лицето?

Кожата на лицето е една от най-деликатните зони в нашето тяло, на което би трябвало да обръщаме внимание. Лицето ни постоянно е подложено на най-тежките условия – слънце, вятър, фини прахови частици и всичко това без да можем да го предпазим с шал, дреха или каквото и да било друго.
Покрай ситуацията с COVID-19 маските са още едно в допълнение нещо, което слагаме на лицето си, с което задържаме микроби и влага за по-дълго време и влияем отрицателно на кожата си. Освен това доста хора избират да измият лицето си със сапун, когато се приберат от разходка на открито или от работния ден, с цел да отстранен всички евентуални вируси, които може да хванали на път за у дома. Сапунът обаче е най-неподходящият артикул, който можете да употребявате за кожата на лицето си, тъй като той изсушава и прави кожата по-груба.
 Как да спасите мощно обезводнената кожа? Как да спасите мощно обезводнената кожа?
Всяка кожа, без значение от нейния вид (суха, естествена, комбинирана, мазна), може да пострада от дехидратация. Тогава се появяват усещани...
Козметичният хирург и кожен лекар Пол Бануел декларира, че оптималната периодичност за миене на лицето е два пъти дневно, не повече. Непременно би трябвало да премахвате деликатно грима си, преди да измиете лицето си с вода, тъй като това оказва помощ на порите да дишат. А запушените пори водят до появяването на неприятно акне и черни точки, както и омазняване на кожата. Твърде честото миене на лицето води до изсушаване на кожата и загуба на естествения ѝ предпазен пласт.
Задължително би трябвало да почиствате кожата на лицето си заран, когато станете от сън и вечер, преди лягане. Много експерти даже споделят, че измиването с чиста вода и по-малкото намеси на химикали се отразяват доста по-добре на кожата. Така че използвайте чиста вода, мека забрадка и поддържайте хигиената на лицето си с по-нежни или съвсем никакви артикули, с цел да запазите естествената ѝ отбрана и искра.
Експертът поучава още да се заобикалят артикули за стягане на кожата на спиртна основа, тъй като спиртът изсушава кожата даже повече от сапуна и отстранява естествените липиди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР