Кожата може да развие пигментни петна благодарение на много фактори,

...
Кожата може да развие пигментни петна благодарение на много фактори,
Коментари Харесай

Ето как да премахнете пигментните петна от кожата

Кожата може да развие пигментни петна с помощта на доста фактори, в това число ултравиолетовите лъчи, измененията, свързани с възрастта, хроничните бъбречни и чернодробни болести, последствията от акне, бременност, кожни болести (екзема, дерматит), несъответствието на витамините и болесттите на стомашно-чревния тракт.

За страдание, кожни проблеми като пигментни петна постоянно могат да бъдат неизбежни. Но не се тревожете, тъй като сме подготвили шепа велики предписания за хубост с артикули, които можете да намерите в кухнята си.

Ето по какъв начин да се отървете от пигментните петна и да предотвратите появяването им.

Преди да поставите нещо на лицето си, би трябвало да ревизирате кожата за алергични реакции. За да извършите това, поставете продукта върху меката кожа на предмишницата и наблюдавайте реакцията на кожата към ден.

Защо се появяват пигменти петна?

Ако петната са възпалени, мъчителни или сърбящи, това може да е симптом за алергична реакция или онкологично заболяване. Ако казусът е подобен, потърсете доктор допустимо най-скоро, с цел да изключите вероятни болести. Ако вашите пигментни петна не са сърбящи, мъчителни или възпалени, можете да употребявате естествени артикули, с цел да се справите с тях. Но с цел да получите допустимо най-хубавите резултати и да предотвратите развиването на повече петна в бъдеще, може би е добре да погледнете цялостното си здраве и да се справите с казуса от нов ъгъл.

Как можете да третирате пигментни петна по кожата си вкъщи?

Преди да започнете домашно лекуване, изчистете кожата си със скраб от захар, смесена с някакъв тип масло. Нанесете почистващата течност на мечтаната област, като употребявате кръгови придвижвания (не забравяйте да избягвате зоната към очите) и измийте с топла вода.

1. Лимон

Лимоновият сок е най-хубавата съставна част за изсветляване, разчистване и стерилизация на кожата - просто се уверете, че не сте алергични или чувствителни към цитрусови плодове. Просто смесете лимоновия сок със заквасена сметана или мед и го поставете непосредствено върху кожата. След 10 минути сместа се измива с вода. Друг превъзходен метод да употребявате лимонен сок за вашата кожа е да го разбъркате с вода и да измивате лицето си с него до три пъти дневно.

2. Сода

Содата е друга чудесна съставна част, която се смесва с лимонен сок за измиване за кожата ви. Една от опциите е да се смеси содата с лимонен сок и да се сложи непосредствено върху кожата ви на всеки два дни. Ако имате суха или сензитивна кожа, тогава е задоволително да я употребявате единствено един до два пъти дневно. Или можете да разбъркате содата с няколко капки вода и да я поставите непосредствено върху проблематичните места, преди да я измиете с вода.

3. Алое Вера

Това неповторимо растение е освен популярен овлажнител на кожата, само че също по този начин оказва помощ при регенерацията и с лечебни изгаряния и пигментни петна. Просто изцедете сока от листата на алое вера и го поставете на всевъзможни проблематични места два пъти дневно.

4. Лук

Лукът съдържа както сяра, по този начин и витамин С, които оказват помощ за регенериране на кожата, премахване на пигментни петна, изглаждане на бръчките и битка с акнето и други недостатъци на кожата. Просто поставете сок от лук върху мечтаните области на лицето и измийте с хладка вода след 10 минути.

5. Чесън

Вярвайте или не, чесънът съдържа голямо количество етерични масла, които могат да бъдат доста ефикасни, когато става въпрос за изсветляване на кожата. Разрежете скилидка чесън на половина и разтрийте лицето си. Можете да го вършиме няколко пъти дневно.

6. Оцет

Ябълковият оцет прави тена по-равномерен и равен. Поставете съставката непосредствено върху пигментните петна, които желаете да премахнете, и оставете за 20 минути, преди да го измиете със студена вода.

7. Кисело мляко

Киселото мляко съдържа млечна киселина, която оказва помощ да се възобновява кожата, да се дезинфекцира и отстраняват пигментните петна. Поставете киселото мляко на лицето, като обърнете особено внимание на проблематични места. След 20 минути, измийте с топла вода.

8. Куркума

Въпреки оранжевия си цвят, куркумата в действителност е известна със своите изсветляващи резултати. Смесете подправката с естествен портокалов сок, нагрейте го и го поставете върху кожата.

9. Аспирин

Смесете 10 хапчета аспирин с малко вода. Разтривайте сместа върху лицето три пъти седмично. Не забравяйте да вземете тридневна отмора от лекуването на всеки седем дни.

Как да предотвратите появяването на пигменти петна?

Една уравновесена диета, съчетана с превантивни ограничения, може да ви помогне да избегнете многото детайли, които предизвикват появяването на пигментни петна.

Изключете опцията от болести, които могат да доведат до появяването на нови пигментни петна и други проблеми.

Поддържайте кожата си хидратирана и пийте задоволително вода.

Опитайте се да избегнете лятното слънце от 11:00 до 16:00 часа.

Използвайте слънцезащитни артикули освен когато сте на плажа, само че и до момента в който се разхождате из града.

Избягвайте да посещавате солариума - това води до прибързано стареене и нови пигментни петна.

Яжте повече пресни зеленчуци и плодове, които са богати на витамини С, А и Е. Можете също по този начин да ядете месо и млечни артикули.

Не яжте мазни или пържени храни, захар или други нездравословни храни, защото утежняват положението на вашата кожа и цялото тяло.

Откажете се от неприятните привички, подсилете имунната си система и прекарвайте повече време на открито. Не забравяйте да участвате в действия, които провокират позитивна страст, защото това ви оказва помощ да поддържате крепко тяло и ужасно въодушевление.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР