Кои са съзаговорниците на Тръмп в обвинителния акт за намеса в изборите през 2020 г.?

...
Историческото обвинение срещу Доналд Тръмп в разследването на специалния прокурор
Коментари Харесай

Историческото обвинение срещу Доналд Тръмп в разследването на специалния прокурор на 6 януари 2021 г. и усилията за отмяна на изборите през 2020 г. гласи, че той „е привлякъл съзаговорници, за да му помогнат в престъпните му усилия“.

Обвинителните документи многократно споменават шестима от тези съзаговорници, но както е обичайната практика, самоличността им не се разкрива, тъй като не са били обвинени в никакви престъпления.

CNN обаче може да идентифицира петима от шестимата съзаговорници въз основа на цитати в обвинителния акт и друг контекст.

Те включват:

Съзаговорник 1 е бившият адвокат на Тръмп Руди Джулиани.

Наред с други неща, обвинителният акт цитира гласова поща, която Co-Conspirator 1 е оставил „за сенатор от Съединените щати“ на 6 януари 2021 г. Цитатите в обвинителния акт съвпадат с цитати от обаждането на Джулиани, предназначено за сенатор от Републиканската партия Томи Тъбървил, както се съобщава от CNN и други издания.

Тед Гудман, политически съветник на Джулиани, каза в изявление, че „всеки факт, който кметът Руди Джулиани притежава по този случай, установява добросъвестната основа, която президентът Доналд Тръмп е имал за действията, които е предприел по време на двумесечния период, посочен в обвинителния акт,“ добавяйки, че обвинителният акт „изкормва Първата поправка“.

Съучастник 2 е бившият адвокат на Тръмп Джон Ийстман.

Наред с други неща, в обвинителния акт се казва, че Co-Conspirator 2 е „разпространил меморандум от две страници“ с план за вицепрезидента Майк Пенс да отмени изборите през 2020 г., докато председателства сертифицирането на Избирателната колегия на 6 януари 2021 г. Обвинителният акт цитира от бележка и тези цитати съвпадат с бележка от две страници, написана от Ийстман, както беше съобщено и публикувано от CNN.

CNN се свърза с адвокат на Eastman.

Съучастник 3 е бившият адвокат на Тръмп Сидни Пауъл.

В обвинителния акт се казва, че Co-Conspirator 3 е „завел дело срещу губернатора на Джорджия“ на 25 ноември 2020 г., твърдейки „мащабна изборна измама“ и че делото е „отхвърлено“ на 7 декември 2020 г. Тези дати и цитати съвпадат с федералните дело, което Пауъл заведе срещу губернатора на Джорджия Браян Кемп.

Адвокат на Пауъл отказа коментар.

Co-Conspirator 4 е бивш служител на Министерството на правосъдието Джефри Кларк.

Обвинителният акт идентифицира Co-Conspirator 4 като „служител на Министерството на правосъдието“. Обвинителният акт също така цитира имейл, изпратен от висш служител на Министерството на правосъдието до Кларк, опровергаващ опитите на Кларк да използва отдела, за да отмени изборите. Цитатите в този имейл директно съвпадат с цитати в имейл, изпратен до Кларк, според доклад на Сената за това как Тръмп се е опитал да въоръжи Министерството на правосъдието през 2020 г.

CNN се свърза с адвокат на Кларк.

Съзаговорник 5 е про-Тръмп адвокат Кенет Чезебро.

Наред с други неща, обвинителният акт се позовава на „имейл меморандум“, който Co-Conspirator 5 „изпрати“ на Джулиани на 13 декември 2020 г. относно заговора за фалшиви избиратели. Изпращачът на имейла, получателят, датата и съдържанието са пряко съвпадение с имейл, изпратен от Чесебро до Джулиани, според копие от имейла, публикуван от комисията по избор на Камарата, която разследва 6 януари.

CNN се свърза с адвокат на Chesebro.

Самоличността на Co-Conspirator 6 е неясна.

В обвинителния акт се казва, че те са „политически консултант, който е помогнал за изпълнението на план за представяне на фалшиви списъци на президентски избиратели, за да се попречи на процедурата по сертифициране“. Обвинителният акт допълнително свързва това лице с фалшивата избирателна листа в Пенсилвания.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР