Кои са най-силните армии в света и къде се нарежда

...
Кои са най-силните армии в света и къде се нарежда
Коментари Харесай

Кои са най-силните армии в света и къде се нарежда България?

Кои са най-силните армии в света и къде се подрежда България? Турция се е изкачила с три места в листата на най-силните армии в света, оповестен от основаното в Съединени американски щати издание Глоубъл файърпауър, нареждайки се на осмо място в международната ранглиста, оповестява турската телевизия НТВ. България заема 62-ро място измежду всичките 145 страни в листата.

При правене на класацията и установяване на оценката на всяка страна компанията употребява повече от 60 обособени фактора като софтуерна база, брой на военните, финансово положение, логистика, подвижност и географско местонахождение на страните, съобщи Българска телеграфна агенция.

Списъкът на най-силните армии в света е ръководен от Съединени американски щати, на второ място е Русия, на трето – Китай. Сред водещите военни сили са още Индия, Северна Корея, Обединеното кралство, Япония, Пакистан и Италия.

„ Към края на пролетта идната година би трябвало да забележим наши летци в България да летят на F-16. “ Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев, напомня SafeNews.

„ Ние имаме стратегическо партньорство и изпълняваме пътна карта от много години, а в този момент е моментът, в който има опция да демонстрираме забележителен напредък в развиването, за това ни дава опция увеличеният бюджет за защита. Проектите, за които ние към този момент сме сключили контракти, които изпълняваме взаимно със Съединените щати – това е във връзка с нашата войска. “

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР