Кои са факторите, изграждащи лидера в днешното динамично общество? Как

...
Кои са факторите, изграждащи лидера в днешното динамично общество? Как
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев представя своята визия за Лидерите на бъдещето

Кои са факторите, изграждащи водача в днешното динамично общество? Как се става водач в изискванията на глобализация, миграция и цифровизация? Как модерното обучение може да подкрепи основаването на водача? 

Своите отговори на тези въпроси ще даде президентът Росен Плевнелиев по време на идните " Вечери на Американския университет в България ", които ще се проведат в цялата страна. Събитието в Пловдив ще се състои довечера в " Рамада Пловдив Тримонциум Хотел ", зала " Проф. Арх. Йолов ".

Поредицата от срещи с обществеността в градовете е под мотото " Лидерите на бъдещето ", което е и главната тематика в лекцията на Плевнелиев. Той ще показа визията си за бъдещето на водачеството в подтекста на глобализацията, миграцията и цифровизираното общество. Стъпвайки на персоналния си професионален и лидерски път, Росен Плевнелиев ще показа основните фактори за създаване на водача в днешно време, ще очертае нужните качества и умения, съобразени със актуалната динамичност в обществото, както и какъв вид съвременно университетско обучение може да подсигури развиването им. 

За Радио Пловдив Росен Плевнелиев показа, че идва тук с доста позитивна сила, тъй като от Пловдив започва неговия цикъл лекции. " След дълги години в политиката и стопанската система в този момент имам различен огромен ангажимент - да послужвам и да оказа помощ на младежите. Те би трябвало да знаят, че огромен % от специалностите, които ще се упражняват след 2030 година, още не са открити. Затова по-важни са не толкоз обстоятелствата, а методът, на който ще научим младите ", изясни Плевнелиев. 

Той счита да показа пред младежите, които ще дойдат на неговите лекции, опита си в работата със международни мозъци като Бил Гейтс, Илон Мъск, основателя на Силиконовата котловина и други " мечтатели с визия за бъдещето ".

Росен Плевнелиев разяснява и настоящи политически тематики, измежду които българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, новата процедура за избор на нов военен аероплан, приемането на новия бюджет и други

Росен Плевнелиев: Много скърбя за демонстрирания метод през последните два – три дни заради обикновената причина, че това политическо обостряне и опълчване сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия на него се надявахме през годините. То е контрапродуктивно, мъчно може да докара до напредък, забележим за хората. Понякога си мисля, че политическите партии комфортно влизат в тази  фаза на политическо опълчване, тъй като не адресират нещо друго по-голямо или не желаят. Но в този случай моето огромно страдание е,  тъй като идва   прожекторите ще бъде ориентирана към България. Световните медии, политическият хайлайф ще чакат от нас и ще дойдат тук с вяра, че ние ще покажем единение, ще зададем смислени цели и ще движим по тях Европа напред. И точно тук съм безпределно смутен от възприетата от опозицията в България политическа линия на   по няколко стратегически плана, несъмнено, започвайки с председателството на България на Европейски Съюз.   

Ако ние се провалим, в случай че ние имаме неприятно име и партизанщината  си тогава, когато би трябвало да водим Европейски Съюз от това ще страда цялата нация, целият Европейски съюз. Защото и добре платените работни места са функционалност на това по какъв начин ние представяме България по света и положителното име на България.

За целите на европредседателството : Ще бъда съответен и явен и също по този начин държа изрично да заявя, че по един от целите към този момент се реализират забележими резултати както за българския народ и държавност, по този начин и за Европа, а точно това е упоритостта на България да заложи бъдещето на Западните Балкани, да помогне на страните от Западните Балкани още веднъж да видят своята европейска вероятност. Тук този приоритет е доста ясно изразен, комуникиран, всички знаят за него. Държа да заявя, че единствено преди няколко месеца водачите на Европейския съюз не имаха вяра доста, че това би бил стойностен приоритет и си заслужава България да го приоритизира в границите на своето председателство. Но един по един – всички се трансформираха и през днешния ден ние получаваме поддръжка, а всички знаят, че той е логичен, значим.

Първите резултатите не закъсняха, тъй като договорът за добросъседство сред България и Македония, който е с историческо значение, както и признаването на българско малцинство в Албания, което също е с историческо значение, се случиха с помощта на това, че България поведе, зададе явен приоритет и стартира да го осъществя на масата на европейската дипломация.  Тук единствено мога да поздравя държавното управление да се гордее, че съм може би частичка от този триумф и да продължим да работим дружно.

Разбира се, не по-малко обвързвана е тематиката за свързаността на Балканите. Предстои извънредно значимият стратегически спор за финансовата рамка на Европейски Съюз след 2020 година България се модернизира, трансформира се очевидно пред очите ни с помощта на европейската взаимност. Но тя по какъв начин ще бъде ориентирана след 2020 година е витално значимо за България и ще участваме в този спор, ще го зададем като приоритет.

Другата доста огромна тематика е тематиката за сигурността, която адресира страховете на европейците и е способна да ги взема решение. Тук от тематиката с тероризма, през тематиката за бъдещи финансови или стопански рецесии, през младежката безработица, през всичко, което тормози жителите ще бъде сложено на масата. Съзнаваме, че не можем да решим всички тези значими въпроси, само че по тях би трябвало непрестанно да се приказва и да се работи и съм сигурен, че в границите на българското председателство ще имаме сериозен напредък по тематиката за антитерористичните ограничения, общата политика на Европейски Съюз в миграционната рецесия, обща европейска отбранителна политика, довършването на някои аспекти на европейския банков съюз и на европейския дигитален съюз, все неща извънредно значими, с цел да можем ние да просперираме.

За новите бойни самолети: Искам да отбележа, че по времето на служебното държавно управление по един извънредно неясен за мен метод се бързаше като бяха отстранени компании със международен опит и компании, които, да не кажа, че едно 90 % от страните в НАТО – нашият либерален защитителен съюз, имат на въоръжение сходна техника. Това беше необичайно и Народното събрание имаше цялостното съображение да изиска преразглеждане на процедурата, тъй че да може всички производители да дадат още един път най-хубавата оферта. Аз мисля, че това е разумно деяние, с цел да се разсеят всички подозрения. Също по този начин държа да заявя, че  в границите на програмата за превъоръжаване на въоръжените сили 2020 и на тактиката, която беше призната от Народното събрание за отбранителните качества на България 2020, които аз имах гордостта да предизвиквам да провеждам един доста сполучлив съвещателен съвет по национална сигурност в цялостно единение на всички, в този момент е извънредно време да се изпълнят, да се обезпечат обещаните пари, да стигне финансирането на българската защита до 2 % от Брутният вътрешен продукт, да се движат редом освен плановете на българските военновъздушни сили, само че и на сухопътните войски, само че и на военноморските сили. Ресурс има, стратегия има, проект има, единственото, което остава да се свърши е положително осъществяване, почтени публични поръчки, цялостна бистрота, никакви подозрения и страната да се покаже като добър собственик, като добър търговец, а ние по-късно да се радваме, че нашата войска се превъоръжава и връща своето самочувствие.

Бюджет 2018: Не им отива на българските политици да вършат сходни съпоставения, защото  ние имаме едно извънредно разделяне в обществото, на една доста дребна група доста, доста богати хора, на една доста, доста всеобща група на доста небогати хора и ние би трябвало да се обърнем към всички тях и да търсим вярата и решенията по тази причина всички да види светлина, всеки да види вероятност. По отношение на сравнениаята с пици в никакъв случай не съм си разрешавал, няма и да си разреша да ги направя, само че за бюджета за 2018 година – влиза в точния момент, с нужната доза бистрота. Радвам се, че се плануват повече пари за българските учители и просветителна система, повече пари за  опазването на здравето. Генерално планът за бюджет е уравновесен, правилен. Той продължава една линия, която ни оказва помощ доста през годините да се употребяваме с доверието пред вложителите и на пазарите  в доста сложната и тежката среда на рецесии, през които минахме на Балканите, а точно подсигурява се макроикономическата непоклатимост на първо място, невисок недостиг, правилно ръководство и консервативно ръководство на финансите – това е напълно в полза на идващото потомство българи, тъй като те ще могат сами да финансират своите цели.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР