Когато завърши окончателното преустройство на парижката катедрала Нотр Дам, тя

...
Когато завърши окончателното преустройство на парижката катедрала Нотр Дам, тя
Коментари Харесай

Парк и подземна алея в плана за реконструкция на Нотр Дам

Когато приключи окончателното преустрояване на парижката катедрала Нотр Дам, тя ще наподобява малко по-различно, в сравнение с си я спомнят посетителите.

Планът, който се управлява от ландшафтните архитекти от Bureau Bas Smets, ще включва уголемен площад зад катедралата и нов парк, подземна алея и балдахин от дървета.

„ Проектът премисля емблематичните публични пространства към Нотр Дам “, показват от компанията, добавяйки: „ Скупчени и заплетени към катедралата, те рамкират нови гледки към Нотр Дам, откриват нова връзка със Сена и оферират нови действия. Ile de la Cité още веднъж става епицентърът на Париж. "

Планът, който включва над 30% повече растителност в региона, ще помогне и в битката с изменението на климата, споделя кметът на Париж Ан Идалго пред The ​​New York Times.

Градът възнамерява да конфигурира охладителна система, която да покрива с тъничък пласт вода площада по време на горещи талази, с цел да го охлажда, без да предизвиква евентуални наводнения, отбелязва вестникът.



Нотр Дам „ трябваше да бъде оставена в хубостта й и всичко към нея да бъде витрина за тази хубост “, споделя Идалго пред вестника, само че прибавя, че „ град като нашия към този момент не може да мисли отвън изменението на климата “.

В допълнение към зеленината, новият дизайн ще трансформира под земята паркинг в алея,, която може да се употребява за достъп до център за гости и археологически музей, оповестява NYT.
View this post on Instagram
A post shared by BAS SMETS (@bassmets)

Нотр Дам, която остава един от обектите на международното културно завещание на ЮНЕСКО с най-вече изявления в Instagram, беше опустошена от пожар през април 2019 година Оттогава се работи по реконструкцията и отваряне за гости на части от известната катедрала.

През 2020 година градът отвори още веднъж криптата под Нотр Дам, която не беше развалена от пожара, само че беше наранена от наслояването на оловен прахуляк. Достъп беше даден и до публичния площад пред основния вход на катедралата.

Миналата година френският президент Еманюел Макрон съобщи, че задачата му е Нотр Дам да бъде приключена до Олимпийските игри през 2024 година, на които ще бъде хазаин Париж.

Докато по-голямата част от реконструкцията евентуално ще бъде приключена до тогава, NYT отбелязва, че работата в покрайнините на катедралата няма да стартира „ съществено “, до момента в който скелето не бъде отстранено и евентуално няма да бъде приключена до 2027 г.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР