Когато започнах първият си бизнес на 27 години бях обладан

...
Когато започнах първият си бизнес на 27 години бях обладан
Коментари Харесай

Първите трима

Когато започнах първият си бизнес на 27 години бях обладан от оптимизъм, вярвайки, че най-сетне ще мога да събера своя екип фантазия. С 8000 $ на разположение бързо осъзнах, че ще бъда изправен пред алтернативата, с която се доста бизнесмени – дали първо да влагам в потвърдени експерти или да назнача млади и неопитни чиновници, надявайки се, че те ще се учат в придвижване и ще придобият нужните умения, с цел да могат да се нагърбват значими отговорност.

Колкото и клиширано да звучи, времето е пари. Това важи в особена мощ за бизнесмените. Когато сте натоварени със основаването на сполучлив стартъп, вие се нуждаете от хора, на които да можете да разчитате още от първия ден, а не след седмици или месеци. Нуждаете се от хора, на които да можете да възлагате задания, без да се страхувате, че те няма да се оправят с тях.

Ако не знаете от кое място да започнете при наемането на хора за нов бизнес, бих ви посъветвал да инвестирате първо в тези трима души:

Някой, който е доста по-опитен или по-умен от вас

Освен в случай че не сте измежду дребното късметлии, които могат да си разрешат да пропилеят голям капитал, парите постоянно са главния ограничителен фактор при основаването на нов бизнес. Въпреки това, като човек, който към този момент е минал през този развой, горещо ви предлагам първото ви предопределение да бъде човек, който има управнически.

Присъствието на човек, заемал висши управителни функции, повдига равнището на компанията ви още от най-ранните дни на нейното битие. Това е членът на екипа, който може да ви даде съвет, когато имате потребност от подобен. Това е индивидът, който ще се показва на високо равнище от първия ден на работа, без да има потребност от непрекъснати насоки.

В началото е изключително значимо да давате преимущество на качеството, а не на количеството. Не би трябвало да се плашите от хора, които смятате за по-умни от вас. Много постоянно точно тези опитни чиновници ще ви бъдат от най-голяма помощ за оформянето на идентичността на вашия бизнес, тъй че бъдете придирчиви и не се свенете да отделите повече време за намирането на верния човек.

Някой, който кипи от възторг

След като сте основали управителния екип (дори в случай че той се състои единствено от един или двама души) е време да насочите вниманието си към младшия личен състав. В каквато и област да се подвизава вашия стартъп, вие се нуждаете от хора, които кипят от възторг и са подготвени да се втурнат с глава напред във всеки план, даже да става въпрос за нещо, с което до момента не са се сблъсквали.

Търсете стимулирани и положителни хора, които ви провокират да мислите по друг метод.

Добър юрист

Ако има едно нещо, за което не би трябвало да пестите пари, то това е намирането на благонадежден юрист. От основаването на корпоративен справочник (дори дребните компании имат потребност от такъв) до преглеждането на всеки контракт, който сключвате, юристът играе основна роля за триумфа на вашата компания.

Това може да е една от най-скъпите ви вложения, само че в последна сметка изгодите от намирането на добър юрист още в самото начало са скъпи.

.................

Манди Гилбърт , създател и основен шеф на Creative Niche, за

Превод и редакция: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР