Когато японският астронавт Кимия Юи се отправи към Международната космическа

...
Когато японският астронавт Кимия Юи се отправи към Международната космическа
Коментари Харесай

Космология: Японска серия за грижа за кожата, предназначена за астронавти

Когато японският астронавт Кимия Юи се насочи към Международната галактическа станция (МКС) през идната година, в чантата му ще има два нови продукта за грижа за кожата, които са особено създадени за компликациите при пътешестване в космоса.

Измиващият артикул за лице и лосионът са част от линията " Cosmology ", показана от японската козметична компания POLA и ANA Holdings, компанията майка на All Nippon Airways.

Продуктите бяха основани, откакто Японската организация за аерокосмически проучвания (JAXA) прикани за решения за грижа за кожата, които могат да се употребяват в изискванията на дефицит на запаси, ниска гравитация и извънредно суха среда в космоса.

Продуктите ще бъдат пуснати в продажба за обществеността по-късно тази година.

Двете компании започнаха да работят по диапазона през 2020 година, а JAXA им даде зелена светлина да осъществят плановете си през март предходната година.

За да се пести вода, продуктът за измиване на разположение е изработен по този начин, че просто да се избърсва, до момента в който лосионът е планиран да остане в полутвърдо положение, с цел да не се разпръсне при ниска гравитация.

Продуктите не са първите козметични артикули, които се насочат към космоса. През 2021 година някогашният астронавт на НАСА Джоан Хигинботъм описа пред InStyle за потреблението на вазелин, Cetaphil, декор дьо загар, руж, серпантина и червило по време на задачите, а Estée Lauder изпрати серум за грижа за кожата в космоса като част от комерсиално партньорство с американската галактическа организация.

Астронавтите в космоса - и даже след завръщането си на Земята - оповестяват, че изпитват парене, сърбеж, суха и сензитивна кожа.

Създателите на новите артикули обявиха, че се надяват да подобрят качеството на живот на астронавтите в космоса, и обявиха, че гамата им е била тествана от стюардеси на самолети на ANA, поради сходството сред изискванията по време на полет и на МКС.

Комплектът " Cosmology Space Crew Kit " - комплект, включващ по-малки версии на почистващия измиващ артикул и лосиона - ще бъде наличен за обществеността през октомври, до момента в който продуктите с естествен размер ще бъдат пуснати в продажба през януари идната година.

Президентът на POLA Мики Оикава съобщи пред кореспонденти в Токио, че се надява продуктите да бъдат потребни и в други обстановки на дефицит на запаси, като да вземем за пример в евакуационните центрове по време на естествени бедствия.

 Източник: CNN

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР