Когато взаимоотношенията между двама души се задълбочат, най-нормалното нещо е

...
Когато взаимоотношенията между двама души се задълбочат, най-нормалното нещо е
Коментари Харесай

Парите – основна причина за провала на много връзки

Когато взаимоотношенията сред двама души се задълбочат, най-нормалното нещо е те да заживеят дружно. Колкото и да е хубаво да заспивате и се събуждате дружно, да готвите, да гледате телевизия или просто да си почивате в новото ви жилище, скоро стартират битовизмите, които могат да скапят романтиката. Подялбата на разноските е един от най-досадните. Вие сте привикнали да спестявате, а индивидът до вас е с „ по-широки пръсти “ и това ви влудява или противоположното... Парите или безконечният въпрос каква сума да отива за харчене и каква за икономисване, е един от главните виновници за неуспеха на огромна част от зрелите връзки. Това считат доста брачни консултанти. Според тях мъжете се депресират и не се усещат удобно, в случай че половинките им изкарват повече пари от тях на месец. От друга страна, има и дами, които са привикнали да бъдат самостоятелни и даже и да се обвържат, не разрешават да ги устоят, което от време на време е засегнатост за по-силния пол. Как да не позволите на парите да провалят взаимоотношенията с партньoра ви?

Приходи/разходи
Може да сте привикнали да харчите или спестявате, само че когато започнете връзка, първо седнете с половинката и двамата обсъдете детайлностите към вашите общи доходи и разноски. Ако ще живеете дружно и търсите квартира, помислете какъв е общият ви месечен приход, каква част да отделите за наем и каква за разноски като сметки за ток, вода, храна, интернет и други. Най-лесният метод да не се карате за пари, е още през цялото време да бъдете почтени и споделите какъв брой взимате, имате ли някакви заеми или други по-големи разноски. А спестяването може да стане с течение на времето. Вижте по какъв начин ще се справяте с разноските първите месеци и в случай че ви остават непотребни пари, ги насочете към нова покупка, отмора и други.

Купуване на жилище/под наем
Повечето двойки се нуждаят от независимо жилище. Ако нямат опция да си го купят на момента, живеенето чартърен е добър вид. Когато ви се наложи да избирате такова, не се хвърляйте на първата публикация. Поговорете с половинката и набележете няколко съществени неща – каква сума може да отделите, какъв брой огромно да е жилището, бихте ли желали да извършите компромис с квартала за сметка на цената, желаете ли да има обзавеждане или не... Винаги се допитвайте до мнението на другия, с цел да няма несъгласия по-късно. Същото важи и при закупуването на апартамент. Може да стане огромен проблем, в случай че единият от двамата има повече средства за разлика от другия, както и в случай че единият партньoр принуждава другия да изтегли заем.

Появата на дете
Връзката става още по-сериозна, когато стартират проектите за дете. Може един от двама ви да желае огромно семейство, само че това значи и повече разноски. Когато започнете опитите за бебе, пробвайте да си отделите някакви средства встрани, с цел да ви е по-лесно по-късно. Появата на бебето ще преобърне света ви и ще се наложи да се лишите от някои удоволствия, в случай че не си извършите вярно сметката. Ако очаквате детето скоро, купете най-необходимото за след раждането, по-късно последователно набавете останалите неща. Може да ви подарят някои принадлежности и някои покупки да се окажат непотребни. Дори и да живеете с половинката си от години, в никакъв случай не правете кавги за изразходвани средства за ненужни покупки, а по-скоро направете компромис и дружно помислете по какъв начин това да не се случва за в бъдеще.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР