Когато влязохме в кабинета на Министерството на иновациите и растежа,

...
Когато влязохме в кабинета на Министерството на иновациите и растежа,
Коментари Харесай

Министър Пулев: Осигурихме 5 млрд. лева за 5 месеца по линия на Министерството на иновациите

" Когато влязохме в кабинета на Министерството на нововъведенията и растежа, заварихме една отворена процедура, първата по Плана за възобновяване, за „ Технологична рационализация “, с мижав интерес към нея - с подадени 4 плана. Заварихме и 0 утвърдени европейски стратегии. След цялостна готовност осигурихме утвърждение и на двете стратегии към МИР за 5 милиарда лева "

Това сподели министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев по време на доклада, който направи в Министерски съвет.

" МИР обезпечи глътка въздух на най-уязвимия сегмент от българската стопанска система в условия на рецесии. Над 10 200 планови оферти бяха подадени по първите две затворени процедури от Плана за възобновяване ", разгласи Пулев.

Той уточни, че е подхванат един новаторски метод.

" Обиколихме цялата страна, всички 28 области. В един открит разговор, по един чист и транспарантен метод дадохме информация на хората, а информацията е мощ и ние дадохме мощ на бизнеса да кандидатства по Плана ", посочи той.

" Показахме, че не сме бюрократи, а кабинет на действието. Организирахме мобилна приемна един до друг с вицепремиера Пеканов, представители на локалната власт и работодателски организации ", сподели той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР