Когато видим равновесие на пазара на енергийни ресурси, ще настъпи

...
Когато видим равновесие на пазара на енергийни ресурси, ще настъпи
Коментари Харесай

При 40 храни има разлика в цената от 24,5%

Когато забележим равновесие на пазара на енергийни запаси, ще настъпи и успокоение на пазара на храни, сподели пред БНР Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия за стоковите тържища и борсите.
 
Данните към 19 май за цените на едро сочат понижение на доматите с 1 лев, ягодата също отбелязва понижение с към лев. При краставиците има понижение, а при ябълката - 20 стотинки растеж. При млечните артикули има резистентен растеж на повишаване. " Посоката е единствено нагоре и това е обусловено от енергийната рецесия. "
 
Брашното е с 15 стотинки надолу и се стабилизира. Захарта е предходна трайно равнищата над 2 лв.. При ориза няма промени в последните 15 дни, добави Иванов.
 
При 40 съществени хранителни продукта има разлика в цената от 24,5% по отношение на предходната година, разяснява Владимир Иванов в предаването " Преди всички ".
 
Мощният конкурентен пазар задържа бързите темпове на повишаване, тъй че това да не става шоково, посочи специалистът.

Защо персоналната инфлация е доста по-висока от формалната

След отоплителния сезон в оранжериите към този момент има стабилизиране и много всеобщо предложение на българска стока, изключително пресни зеленчуци. Май и юни се чака стабилизация.
 
Като добра наклонност той Владимир Иванов открои желанията към българската продукция и предвижда, че през летните месеци " българинът ще употребява на търпими цени плодове и зеленчуци ".
 
 istock istock
При пилешкото месо от 4 лв. предишното лято цената е достигнала съвсем 6 лв. за близо година, като това се дължи на цената на фуражите и на разноските за енергийни запаси и отопление.
 
Премахването на Данък добавена стойност върху хляба ще е директна помощ за производителите и ще обере насъбраните загуби и луфтове, само че няма да смъкна цените, счита Иванов. " Очаквам за много дълъг интервал да е на тези нива цената на хляба. "
 
Конкурентният пазар няма да разреши 100% растеж в цените на българските картофи, уточни Иванов.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР