Когато ви канят на вкусен чийзкейк, не отказвайте - само

...
Когато ви канят на вкусен чийзкейк, не отказвайте - само
Коментари Харесай

Боровинков чийзкейк с извара

Когато ви канят на апетитен чийзкейк, не отхвърляйте - единствено хубавите хора ги канят на апетитен чийзкейк

Необходими Продукти

● извара - 250 г
● кашу - 150 г
● овесени ядки - 100 г ( може да замените, единствено овесени ядки или кашу)
● масло - 30 г
● фурми - 4 - 5 бр.
● яйца - 3 броя (или две яйца и два белтъка)
● сирене филаделфия - 50 г
● мед - 1 - 2 с.л.
● ром - есенция
● лимони - коричка от 1 лимон
● круши - 1 бр. добре узряла (за спомагателна наслада на сладкиша)

Начин на подготвяне

Изварата е извънредно богата на протеини, включва цялостен набор от съществени аминокиселини, микроелементи и витамини. А способността й елементарно да се асимилира от тялото прави продукта незаместим за диетично хранене на хора от всякаква възраст.

Предварително вадя от хладилника (един час или два преди обработка) всички артикули да са на стайна температура.

Започвам първо с блата, като меля кашуто, овесените ядки, фурмите и разтопеното масло в блендер (или пасатор, каквото ви е налично; в случай че е пасатор, фурмите и кашуто накиснете за час-два или от вечерта в малко вода да омекнат и се смелят по-лесно).

Подготвям формата за печене (16х17 см); слагам на дъното хартия за печене, изсипвам сместа за блата, прилепям и систематизирам отмерено, върху блата подреждам късчета круша.

Вземам домакинско алуминиево фолио - два листа, слагам формата с хартия върху него, омотавам цялата форма с фолиото добре извън, да не пропусне водата при печене на водна баня.

Поставям в хладилника най-малко за час. Продуктите са през това време на открито. Преди да стартира с разбиването на яйцата, включвам фурната на 170 градуса, без вентилатор (другия вид 160).

Започвам подготвянето на най вкусната час на сладкиша - плънката. Изварата и сиренето Филаделфия, есенцията ром и настърганата кора лимон разбърквам в блендер, с цел да стане напълно тънко, прибавям мед - 1-2 с. л.

В обособена купа разрушавам двете яйца до увеличение на размера им двойно, в друга купа разрушавам двата белтъка и щипка сол на сняг. Добавям разрушените яйца към изварата, разбърниквам с шпатула деликатно да не спадне въздухът, по-късно прибавям белтъците и изсипвам сместа от изварата и яйцата върху блата, посипвам шепа боровинки.

Поставям формата в друга тава, изливам чашка гореща вода и поставям да се пече (около час) Когато е готово изключвам фурната, без да изваждам кейка, до момента в който изстине изцяло. След това в хладилника най-малко за два часа или една вечер, става по-вкусен, като го оставим да се обединят усетите.

Не се тормозете че ще спадне леко, значимо е да спадне отмерено (тогава е добре изпечен). Този вид на чийзкейк избирам, като баланс на усет и полза и доста малко калории. Препоръчвам ви го. Да ви е сладко!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР