Когато целият ЕС говори в един глас, шансът да намалим

...
Когато целият ЕС говори в един глас, шансът да намалим
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще има дипломатически отговор под една или друга форма за изявленията на руския посланик

Когато целият Европейски Съюз приказва в един глас, шансът да понижим цената на газа е доста огромен. Това сподели след съвещанието на Министерски съвет във връзка българското предложение за справяне с растящите цени на европейско равнище министър председателят Кирил Петков.

" Когато понижим цената на газа, ще понижим и цената на тока и това ще понижи инфлацията на всички останали артикули. Време е България да поведе водачеството в тази полемика, тъй като казусът е общ и решението е общо. Вчера бях нотифициран, че предлагането ще бъде включено за разискване в дневния ред на Европейска комисия “, добави още Петков.

Очаква се цената на тока за битовите консуматори да остане непроменена, съобщи министър председателят като посочи, че това е в пълномощията на КЕВР.

" Това е невиждана поддръжка от страна на държавното управление ", разяснява Кирил Петков.

На оперативно съвещание е дискутирано да има дипломатически отговор към изказванията на съветския дипломат Елеонора Митрофанова: " Не е задоволително по никакъв метод непознат дипломат да приказва от името на българския народ против българското държавно управление. Ще има дипломатически отговор под една или друга форма за изказванията на съветския дипломат. Ще ви осведомяваме когато ограниченията бъдат изпълнени. “
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/730205421499661
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР