Когато той по една или друга причина не спазва закона,

...
Когато той по една или друга причина не спазва закона,
Коментари Харесай

Рашков: МВР не може да направи нищо, когато срещу него стои политически пристрастен човек

Когато той по една или друга причина не съблюдава закона, той може и блокира проверяващата активност в страната. Нищо не може да направи Министерство на вътрешните работи, когато против него стои един политически привързан човек и подчинената му прокуратура. Държавата би трябвало да си възвърне проверяващата функционалност. страната дава големи пари, без да има резултат.

В практиката се сблъскваме със случаи, в които не е налице необходимост, а елементарен случай на инспекция от Министерство на вътрешните работи и се стига до миг, в който може да се образува произвеждане. Това задължава чиновниците на Министерство на вътрешните работи да изпратят материалите на съответната прокуратура и да чакат тя да реши какво да прави с тези материали. Оттук нататък стартира, според от разнообразни фактори, едно несигурно по време очакване да се реши какво да се прави с тези материали. Миналата година, към юни, започнахме инспекции и да събираме материали за Автомагистрала „ Хемус “.

Материалите бяха доста и не бяха по силите единствено на една работа. Затова ние разпределихме и на Групово дело „ Национална полиция “. Тя работи дълго и някъде през октомври бяха подготвени и изпратиха на прокуратура. Колкото вие сте получили от този момент до момента информация какво е свършила прокуратура, толкоз и ние. Това са 6 месеца. Готов съм да се извиня, в случай че в това време е взела процесуално решение, само че ние не сме известени. Все едно работим в разнообразни страни, на разнообразни планети и по разнообразни проблеми “, разяснява Рашков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР