Когато страдате от болка в гърлото, причинена от възпаление на

...
Когато страдате от болка в гърлото, причинена от възпаление на
Коментари Харесай

Храни и напитки при възпаление на сливиците

Когато страдате от болежка в гърлото, породена от инфектиране на сливиците, храненето и пиенето може да ви звучи като същинско предизвикателство. Най-честите признаци на възпалени сливици са болки в гърлото при преглъщане, нараснала температура, настинка, болки в ушите или челюстта.

Консумирането на храни, богати на хранителни субстанции, които са лесни за преглъщане, е съвършен метод да се преборите с инфекцията.

В тази публикация ще разберете по какъв начин да се храните при инфектиране на сливиците и кои са най-подходящите храни и питиета.

Напитки при инфектиране на сливиците

 Бульон при възпалени сливици

Хидратацията е от решаващо значение, когато страдате от инфектиране на сливиците. Допълнителният банкет на течности ще поддържа енергийните ви равнища постоянни и ще избегнете дехидратация. Ако сте обезводнени, времето за възобновяване може да бъде много по-дълго.

Пийте студени или хладки питиета като студена вода, сокове или пилешки бульон. Напитките могат да бъдат употребявани и топли, само че избягвайте горещите питиета, които могат в допълнение да раздразнят гърлото.

Соковете с огромни количества киселина би трябвало да се заобикалят - сок от грейпфрут, лимонада и портокалов сок. Напитките със наличие на кофеин като кола, кафе и чай също би трябвало да се изключват от диетата при възпалени сливици.

Меки храни при инфектиране на сливиците

 Яжте печена тиква при възпалени сливици

Започнете да консумирате меки храни като пудинг, ябълково пюре и кисело мляко. Кремообразната храна се гълтам елементарно, без да предизвиква болежка.

Постепенно започнете да включвате повече храна към диетата си, когато болката в гърлото стартира да се усъвършенства. Печените плодове и зеленчуци, като ябълки, круши и моркови са положително начало. Картофено пюре, печената тиква, пастата и оризът също са превъзходен избор. Зеленчуковите и месните супи са здравословен избор за хората, страдащи от инфектиране на сливиците.

Твърди храни при инфектиране на сливиците

 Печенето пиле

Опитайте се да добавите към храненията и естествена храна, когато почувствате, че сте изцяло подготвени. Възпалените сливици могат да причинят болежка в гърлото в продължение на няколко седмици. Приемайте обезболяващи медикаменти, с цел да избегнете болежка при хранене.

Все още е извънредно значимо да избягвате някои твърди храни, до момента в който възпалението не изчезне изцяло. Заложете на храни, които няма да раздразнят гърлото ви, като печено пилешко месо, печено говеждо месо, пълнозърнести хлябове и цели плодове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР