Когато става въпрос за здравето и растежа на вашата коса,

...
Когато става въпрос за здравето и растежа на вашата коса,
Коментари Харесай

3 укрепващи масла за коса, които да използвате всеки ден

Когато става въпрос за здравето и растежа на вашата коса, не очаквайте да стане „ знамение “, а използвайте специфични подсилващи масла за коса, които ще я укрепят. Те ще подсилят кичурите и насърчат растежа на косата на равнище корен. Маслата за коса ще дадат напредък и размер на косата.

Продуктите, които употребявате върху косата и скалпа си, имат огромно значение. Ако избягвате артикули за коса, които съдържат сулфати, парабени и мощни алкохоли, ще поддържате косата си в положително положение. Често се случва да използваме скъпи артикули – първокласни шампоани, балсами и маски за коса, като подценяваме преимуществата на естествените масла. за коса е потвърдено, че оказват помощ да извършите косата си по-здрава и предизвикват растежа на нова коса.

Експерти в тази сфера преглеждат разнообразни масла за коса, които има на пазара и избират три масла, които съдържат сътавки, които усъвършенстват положението на вашата коса и скалп.

Според експертите нито едно масло не може да накара косата ви да пораства „ вълшебен “. Това, което маслата, богати на мастни аминокиселини и витамини Е и А могат да създадат, е да смажат и заздравят косъма и да прибавят съществени подхранващи субстанции към скалпа ви, с цел да го заздравят и подхранят косъма. Това от своя страна може да направи косата ви по-малко склонна към раздробяване и да обезпечи допустимо най-хубавите условия за напредък на нова коса.

С други думи – оферират защитна преграда и приготвят косата ви за триумф.

 infomax-logo-50-15-HW

Ето кои са тези 3 масла за коса, които предлагат експерти:

Имайте поради, че някои като мащерка, би трябвало да се смесят с нежно носещо масло, такова, което може да го разреди и да помогне за покриване на по-голяма повърхнина преди да ги нанесете върху скалпа. Примери за носещи масла включват масла от авокадо, рициново масло, масло от жожоба.

Масло от розмарин

Маслото от розмарин може да ускори циркулацията на скалпа и да насърчи растежа на нова коса, като в същото време стопира контрола на микроорганизми като бактерии и гъбички – което го прави стабилен натурален метод за попречване на пърхот.

 3 укрепващи масла за коса, които да употребявате всеки ден 3 укрепващи масла за коса, които да употребявате всеки ден Снимка: https://www.freepik.com/

Масло от мащерка

Етеричното масло от мащерка не е толкоз известно или добре известно като розмарина, само че мащерката подтиква скалпа и предизвиква растежа на косата.

Маслото от мащерка съдържа детайли, които са противовъзпалителни. Те облекчават възпалението, засягащо скалпа и космените фоликули, с цел да оказват помощ за възстановяване на признаците на пърхот. Нещо повече, тези съединения подхранват космените фоликули и в това време се борят с проблемите на изсушаването.

 3 укрепващи масла за коса, които да употребявате всеки ден 3 укрепващи масла за коса, които да употребявате всеки ден Снимка: https://www.pinterest.com/

Масло от тиквени семки

Тиквеното масло е друго етерично масло за коса, което не е доста публикувано, само че е доста потребно за здравето на косата. След извършено изследване през 2019 година се открива, че масло от тиквени семмки предизвиква растежа на косата. Това масло за коса заслужава мечтано място до маслото от розмарин, когато става въпрос за подсилване на косата и за напредък.

То има доста значими изгоди както за косата, по този начин и за кожата ви. Маслото от тиквени семки е едно от тези в действителност добре построени масла, които вършат доста за кожата и скалпа и имат разнородни приложения.

 3 укрепващи масла за коса, които да употребявате всеки ден 3 укрепващи масла за коса, които да употребявате всеки ден
Снимка: https://www.pinterest.com/

Маслото от семена на тиква е богато на хранителни субстанции като цинк, магнезий и омега-3 мастни киселини, които са от значително значение за хубавичко коса. Цинкът оказва помощ за поддържане на скалпа здрав и предизвиква растежа на косата, до момента в който магнезият укрепва косъма и предотвратява накъсването.

Някои проучвания демонстрират, че има етерични масла, които могат да подобрят здравето на косата. Но в случай че сте изправени пред тежка загуба на коса, това може да е обвързвано с главно здравословно положение или хранителен недостиг. В подобен случай говорете с вашия доктор, с цел да откриете повода на казуса.

Маслата могат да подхранват косата ви и постоянно да насърчат растежа на косата. Независимо дали става въпрос за кокосово масло, бадемово масло или други масла, всички те работят като положителни балсами. Те подхранват косъма и усъвършенстват здравината на косата и скалпа.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР