Когато става въпрос за спестяване и инвестиране на вашите трудно

...
Когато става въпрос за спестяване и инвестиране на вашите трудно
Коментари Харесай

5 големи предимства на 5-годишния CD, които трябва да знаете сега

Когато става въпрос за икономисване и вложение на вашите мъчно извоювани пари, има набор от налични варианти. Например, доста спестители знаят изгодите от влагането на парите си в спестовна сметка - изключително спестовна сметка с висока рентабилност, която нормално предлага лихвени проценти, които са доста по-високи, в сравнение с бихте получили с елементарна спестовна сметка.

Но един постоянно подценяван избор е 5-годишният документ за депозит (CD). CD работи сходно на спестовна сметка, защото печелите рента върху парите, които депозирате в сметката, само че огромната разлика е, че се съгласявате да оставите парите си в сметката за цялостния период на CD. В противоположен случай можете да платите санкции за преждевременното евакуиране на парите си. В подмяна получавате закрепена рента върху парите си, която е обезпечена за целия период.

И макар че компактдисковете може да не са най-блестящата капиталова алтернатива, те оферират няколко основни преимущества, които могат да ви оказват помощ да постигнете финансовите си цели.

Разгледайте днешните най-хубави варианти за CD тук и започнете да печелите повече от парите си.

5 огромни преимущества на 5-годишен компактдиск, които би трябвало да знаете в този момент

Има няколко огромни преимущества от отварянето на 5-годишен компактдиск през днешния ден, в това число:

Гарантирано връщане

Един от най-привлекателните аспекти на 5-годишния компактдиск е гаранцията за връщане. Когато инвестирате в CD, вие заключвате закрепен лихвен % за периода, който в този случай е пет години. Тази предвидимост може да бъде главен актив на неустойчив или непредсказуем финансов пазар.

За разлика от акции или други вложения, чиято стойност може да варира, вашият CD ще завоюва избрана сума рента, осигурявайки успокоение и непоклатимост във вашето финансово обмисляне – в случай че, несъмнено, не изтеглите парите си преди Терминът на CD е приключен. В този случай нормално ще платите наказателна клауза за предварително изтегляне, равна на част или цялата рента, която сте спечелили.

Научете повече за това по какъв начин един компактдиск може да ви бъде потребен тук.

По-високи лихвени проценти

В съпоставяне с обичайните спестовни сметки и доста други депозитни сметки, CD-тата нормално оферират по-високи лихвени проценти. Това значи, че вашите пари могат да порастват по-бързо с течение на времето. И това е изключително правилно сега, защото неотдавнашните покачвания на лихвените проценти на Федералния запас доведоха до това, че доста финансови институции оферират лихви от 5% или повече за своите компактдискове.

Обикновено колкото по-дълъг е срокът на CD, толкоз по-висок е евентуално лихвеният %. Това обаче не е наложително да е по този начин сега, защото средата с висока скорост докара до огромни APY на компактдискове от всички условия. Но към момента има доста смисъл да се влага в 5-годишен CD вместо в по-кратък през днешния ден. Ще заключите този висок лихвен % за пет години, когато го извършите, тъй че няма да се постанова да се притеснявате за спада на лихвите за цялостните пет години.

И въпреки да е правилно, че няма да имате неотложен достъп до средствата си без наказания, компромисът под формата на по-висока рента може да си заслужава, изключително в случай че имате съответна цел за икономисване имате поради или не очаквате да имате потребност от парите в кратковременен проект.

Безопасност и сигурност

CD дисковете се считат за една от най-сигурните форми на инвестиция. Средствата, които депозирате в CD, нормално са застраховани до $250 000 от Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) за банките или от Националната администрация на кредитния съюз (NCUA) за компактдискове на кредитни съюзи. Тази застраховка обезпечава високо равнище на сигурност, което я прави привлекателна опция за консервативни вложители, които желаят да защитят своя принципал.

Освен това няма други опасности за вложение в подобен. Пазарните съмнения няма да повлияят на облагите ви, както биха се случили с акциите, и не е нужно да се притеснявате, че ще загубите парите си, в случай че пазарът претърпи неочакван спад.

Диверсификация на спестяванията

Добре закръгленото финансово портфолио включва композиция от вложения с друга степен на риск и ликвидност. И 5-годишният компактдиск може да бъде скъп съставен елемент от този микс, изключително в случай че към този момент имате част от спестяванията си в по-променливи вложения.

Като диверсифицирате спестяванията си с 5-годишен CD, можете да балансирате портфолиото си, да намалите риска и да гарантирате, че част от вашите активи остават постоянни и елементарно налични в бъдеще.

Дисциплинирано икономисване

5-годишно CD може да служи и като инструмент за финансова дисциплинираност. Когато отворите CD, вие се ангажирате да запазите вложените си пари за избран период. Това предотвратява импулсивното харчене и предизвиква мисленето за икономисване.

И знанието, че ще понесете наказания за предварително изтегляне, може да ви попречи да се потопите в спестяванията си прибързано. В резултат на това ще бъде по-вероятно да постигнете финансовите си цели и да поддържате финансите си на верния път.

Извод

Въпреки че 5-годишният CD може да не е верният избор за всеки вложител или цел за икономисване, той предлага няколко обилни преимущества, които не трябва да се подценяват. С обезпечена възвращаемост, по-високи лихвени проценти, сигурност, диверсификация и дисциплинирано икономисване, 5-годишният компактдиск може да бъде скъпо допълнение към вашия финансов инструментариум. Независимо дали спестявате за дълготрайна цел като пенсиониране или просто желаете да диверсифицирате капиталовото си портфолио, това може да бъде благонадежден и постоянен метод да увеличите спестяванията си с течение на времето, като в същото време ви обезпечава спокойствието, че парите ви са сигурни.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР