Когато става въпрос за секс, безспорно силният оргазъм е това,

...
Когато става въпрос за секс, безспорно силният оргазъм е това,
Коментари Харесай

Сексолог пред Edna.bg: Техники, които помагат за по-добър оргазъм

Когато става въпрос за секс, несъмнено мощният оргазъм е това, което прави преживяването най-пълноценно и незабравимо. И въпреки всичко доста изследвания сочат, че дамите постоянно не съумяват да доближат до оргазъм, както и че доста от дамите симулират подобен заради разнообразни аргументи.

Според изследване, представено от huffingtonpost.co.uk предходната година, от 2000 възрастни, единствено 5% от дамите настояват, че постоянно са получавали оргазъм по време на секс, спрямо 20% от запитаните мъже.

И този брой даже понижава, в случай че става въпрос за елементарен секс с навлизане. 4 от 10 полово дейни дами признават, че в никакъв случай или доста рядко реализират оргазъм единствено посредством тази активност.

Симулирането на оргазъм е доста постоянно срещано измежду дамите и съгласно това проучване съвсем половината (43%) от дамите в Обединеното кралство са симулирали оргазъм в даден миг, с цел да не наранят възприятията на колегата си или просто да приключат с акта.

И по този начин, какви стъпки може да предприеме една дама, с цел да реализира оргазъм?

Търсейки най-хубавите препоръки за висшо и обезпечено наслаждение, Edna.bg попита за съвет сексолога и психолог Гинка Георгиева.

 двойка секс iStock

На женското наслаждение и либидо въздействат доста и разнообразни фактори, изяснява Гинка. Сред тях са стресът, родителството, килограми и така нататък

„ В нашата просвета женското либидо е доста засилено от отношението, което дамите получават. Така сме възпитани. “

Гинка поучава да не следваме строго избрани препоръки за това кои пози могат да ни донесат по-лесен и бърз оргазъм. „ Всяко тяло е неповторимо, всяко тяло има друго разположение на местата, водещи до оргазъм. Всеки човек би трябвало да разбере коя е неговата поза “, изяснява тя.

Важно е да умеете да се отпускате, да познавате тялото и колегата си, както и да залагате на спорт, дихателни практики, уравновесена диета и положителни връзки.

„ Това са неща, които са единствено бонуси към един прекрасен секс “, твърди ни сексологът.

Какво още показа Гинка Герогиева за тайните на секса и по какъв начин отговори на въпросите, които ѝ зададохме, вижте във видеото горе.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР