Когато става въпрос за сърдечни болести, човешкият ръст може да

...
Когато става въпрос за сърдечни болести, човешкият ръст може да
Коментари Харесай

Влошените белодробни функции са свързани с риск от сърдечни болести при ниските хора

Когато става въпрос за сърдечни заболявания, човешкият растеж може да е по-голям от хранителния режим. Лошото действие на белите дробове у ниските хора може да аргументи сърдечни заболявания, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

"Опознаването на връзката сред растежа и риска от сърдечна болест може да насочи към промени в метода на живот, които да допринесат за предварителна защита на болестта ", съобщи ръководителят на проучването Панос Делукас от университета Куин Мери в Лондон.

Било открито, че белодробните функционалности въздействат върху вероятността у ниски хора да има съществуване на обичайни рискови фактори, свързани с кръвното налягане, телесните мазнини, равнището на холестерола и триглицеридите.

"Резултатите навеждат на мисълта, че би трябвало да държим сметка за белодробните функционалности и растежа, с цел да предскажем по-добре риска от сърдечни заболявания - разясни Делукас. - Препоръчително е ниските хора да правят постоянно физически извършения и да заобикалят заседналия метод на живот и тютюнопушенето, като се има поради, че за резултата от ниския растеж върху този риск способстват белодробните функционалности. "

Повече от половината от смъртните случаи в Съединени американски щати се дължат на сърдечни заболявания. Те предизвикват гибелта на 600 000 души годишно в страната.

Получените резултати и тези от сходни проучвания дават опция да се промотират здравословният метод на живот и в частност физическата интензивност, които могат да доведат до възстановяване на белодробните функционалности, означиха учените.

Резултатите от проучването са оповестени в Communications Biology.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР