Когато става въпрос за избирането на правилната порода котка за

...
Когато става въпрос за избирането на правилната порода котка за
Коментари Харесай

Кои породи котки обичат снега?

Когато става въпрос за избирането на вярната порода котка за вашето семейство, едно от нещата, които би трябвало да вземете поради, е къде живеете. Ако живеете някъде, където през по-голямата част на годината е лято, а зимата надали може да се назова зима, то тогава няма защо толкоз да се притеснявате.

Но в случай че живеете някъде със леден климат или тежка и продължителна зима, това може да се отрази значително на вашия предстоящ домакински любим. За благополучие съществуват и няколко прелестни породи котки, които устоят на ниски температури и даже обичат да си играят в снега. Ето кои породи котки обичат снега:

Норвежка горска котка

Името на норвежката горска котка идва, както се досещате, от страната, от която произлиза. Тъй като тази порода котки е била основана да устоя на суровите скандинавски зими, тя има доста дебела четина, която й държи топло през зимата и хладно през лятото. Те са отличен избор за тези, които живеят в доста леден климат.

 мейн куун е порода котки, обичащи снега

Мейн Куун

Мейн Куун е една от най-големите породи домашни котки, появили се по напълно натурален метод, а не след деликатно отглеждане. Тази порода е се среща основно в щата Мейн, от където идва и името й. За да се приспособи към по-тежките зими в Мейн, котката Мейн Кун има доста дълга и дебела четина, която я защищава от студеното време. Освен това, тази порода котки са известни с отличните си ловни умения.

Сибирска котка

Сибирската котка е естествено породила се порода котки от Русия - страна, известна с едни от най-суровите климатични условия по света. Независимо от времето обаче, тази порода е изключително щастлива в студеното време, защото дебелата й четина й държи доста топло и комфортно, където и да се намира.

Регдол

Котките от породата Регдол получават името си от това, че имат наклонността да замръзват “като парцалени кукли ”, когато някой ги вдигне на ръце. Те са извънредно послушни и игриви, с доста дълги и дебели козини, чиято роля не е единствено да ги кара да наподобяват красиви. Козината им ги топли през зимата и по този начин те се оправят извънредно добре в по-студен климат. Затова и тези котки обичат снега.

Турска ангорка

Турската ангорка е известна със своята вълниста бяла четина и сини или зелени очи. Произхождаща от Турция, тази порода се смята за една от най-старите породи домашни котки и даваща основата на белия цвят при други породи котки. Козината им ги топли през зимата и им държи ветровито през лятото.

 персийките обичат студа и снега

Персийска котка

Съществуват два типа персийки, само че тези с лице вид Пеке са много по-познати измежду феновете на котки. Те произлизат от сегашен Иран и имат дебела, извънредно дълга четина, която им държи топло през зимата даже в тежки климатични условия.

Хималайска котка

Хималайската котка в началото се е смятала за същата порода като персийската, единствено се е различавала по краските си. Някои пък я оприличават на сиамска котка, само че с по-дълъг косъм. В днешно време някои регистри на котки я считат за обособена порода. Независимо от това, хималайските котки имат дълги, дебели козини, които са подобаващи за леден климат.

Руска синя котка

Въпреки че козината на съветската синя котка наподобява къса, тя е доста плътна и държи доста топло. Породата произлиза от Русия и с течение на времето се е приспособила към едни от най-тежките климатични условия по света. Тези котки се оправят доста добре в студа и даже обичат да си играят в снега.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР