6 съвета за инвестиране в злато, които може би не сте знаели

...
Когато става въпрос за диверсификация на вашето инвестиционно портфолио, златото
Коментари Харесай

Когато става въпрос за диверсификация на вашето инвестиционно портфолио, златото се е доказало като вечен и надежден актив. Ето защо толкова много инвеститори се насочват към този благороден метал по време на икономическа несигурност. За разлика от традиционните акции или облигации, може да се разчита, че златото ще запази стойността си в почти всяка икономика.

И също така предлага много други предимства. Например златото може да действа като хедж срещу инфлацията – особено полезно качество в момента, тъй като усилията на Фед да укроти устойчивата инфлация продължават.

Но въпреки че има много уникални предимства, които могат да бъдат спечелено чрез закупуване на злато, реалността е, че има много повече за успешно инвестиране в злато от просто добавяне на физически златни кюлчета и монети към вашето портфолио.

Разгледайте ползите от инвестирането в злато с безплатен информационен комплект.

6 изненадващи съвета за успешно инвестиране в злато

Ако искате да увеличите максимално възвръщаемостта си, като същевременно минимизирате рискове от инвестиране в злато, ето няколко по-малко известни съвета и стратегии, които могат да помогнат.

Разнообразете отвъд физическото злато 

Въпреки че златните кюлчета и монети могат да бъдат безопасен, сравнително лесен начин за да инвестирате в злато, има много други начини да инвестирате в този благороден метал. И за повечето инвеститори може да е разумно да диверсифицират своите портфейли с други инвестиции в злато — в допълнение към златни кюлчета.

Една често пренебрегвана опция е инвестирането в златни акции или борсово търгувани фондове (ETF), фокусирани върху компаниите за добив на злато. Акциите, свързани със златото, са акции на компании за добив на благородни метали и компании за производство на злато и се закупуват лесно от повечето инвестиционни платформи. Златните ETF, от друга страна, държат златото като основен актив и проследяват цената на златото. С нарастването на цените на златото стойността на ETF се увеличава.

И двете инвестиции предлагат уникален баланс между потенциално по-висока възвръщаемост на акциите с по-нисък риск, свързан с този ценен благороден метал. Ето защо обикновено е най-разумно да имате както златни кюлчета, така и златни акции или златни ETF във вашето портфолио. Чрез диверсификация извън златните кюлчета можете да помогнете за минимизиране на рисковете, като същевременно увеличите максимално възвръщаемостта.

Научете повече за това как може да ви бъде от полза инвестирането в злато сега.

Наблюдавайте лихвените проценти 

Един често пренебрегван фактор, който може да повлияе на цената на златото, са реалните лихвени проценти . Реалните лихвени проценти са просто лихвени проценти, коригирани спрямо инфлацията. Когато реалните лихвени проценти са ниски или отрицателни, алтернативните разходи за държане на нелихвоносни активи като златото намаляват, което прави златото по-привлекателно.

От своя страна инвеститорите трябва да следят политиките на централната банка и нивата на инфлация, за да преценят потенциалното въздействие върху реалните лихвени проценти и впоследствие върху цените на златото.

Разберете геополитическите и икономически фактори 

Геополитическото напрежение и икономическата несигурност могат значително да повлияят на търсенето на злато. Когато има криза или обща нестабилност, инвеститорите често се обръщат към златото като актив-убежище.

Като такова, следенето на глобалните събития и разбирането на потенциалното им въздействие върху пазарните настроения може да ви помогне да вземете по-информирани инвестиционни решения. Фактори като политически вълнения, търговско напрежение и валутни колебания могат да стимулират търсенето на злато като защита срещу несигурността.

Помислете за златото в дългосрочен портфейл 

Златото е известно със своите способности за запазване на богатството в дългосрочен план. Въпреки че краткосрочните колебания на цените са често срещани, историческите данни показват, че златото постоянно е поддържало стойността си за продължителни периоди. Ето защо инвеститорите, които искат да диверсифицират своето портфолио и да намалят рисковете, трябва да обмислят разпределяне на част от златото като дългосрочен запас от стойност, вместо да се фокусират единствено върху краткосрочни печалби.

Пазете се от емоционалното инвестиране 

Емоционалното инвестиране е често срещан капан, който може да доведе до грешни решения – без значение какъв тип инвестиция правите. И привлекателността на историческото значение на златото и възприеманата стабилност може да накара инвеститорите да направят импулсивни избори, което може да бъде голяма грешка.

Важно е да подходите към инвестирането в злато със същото ниво на рационалност и дължима грижа, както бихте направили с всяка друга инвестиция. Поставянето на ясни инвестиционни цели и придържането към добре планирана стратегия може да ви помогне да избегнете вземането на емоционални решения.

Редовно преглеждайте и балансирайте 

Както всяка инвестиция, представянето на златото може да варира с течение на времето . Редовният преглед на вашите златни запаси и ребалансирането на вашето портфолио може да ви помогне да гарантирате, че вашата инвестиционна стратегия остава в съответствие с вашите цели.

Ако делът на златото във вашето портфолио стане твърде голям поради повишаване на цената, повторното балансиране може да ви помогне да управлявате риска и да поддържате диверсифициран портфейл. Повечето експерти препоръчват да държите между 2% и 10% от портфолиото си в злато, но вие можете да определите какво е най-разумно за вашата инвестиционна стратегия.

Долната линия

Успешно злато инвестирането надхвърля разбирането на повърхностно ниво за закупуване и държане на физическо злато. Като проучвате алтернативни инвестиционни пътища, като вземете предвид геополитическите фактори и следите реалните лихвени проценти, можете да увеличите шансовете си за постигане на дългосрочен успех на пазара на злато. Както при всяка инвестиция обаче, важно е да проведете задълбочено проучване, за да сте сигурни, че вземате информирани решения, които са в съответствие с вашите финансови цели.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР