Когато става дума за настинка, превенцията е най-доброто лечение. Няма

...
Когато става дума за настинка, превенцията е най-доброто лечение. Няма
Коментари Харесай

Помагат ли наистина естествените продукти за лекуване на настинка

Когато става дума за простуда, предварителната защита е най-хубавото лекуване. Няма гаранция, че гърлото ви няма да се възпали, само че приемането на огромни количества плодове и зеленчуци ще ви обезпечи защитни хранителни субстанции, които ще поддържат естественото действие на имунната система.

Можете да помогнете още повече на организма си, като увеличите количествата витамин Е (мазна риба, авокадо, бразилски орехи), цинк (пълнозърнест самун, овес, соя) и витамин Б (крехко алено месо, млечни артикули, леща) и следвате разнороден и уравновесен хранителен режим, написа Военновъздушни сили.

Но какво да вършиме, в случай че макар всичките ви старания, въпреки всичко се разболеете? Ако не желаете медикаменти срещу кашлица и предпочитате изцяло естествен метод за преборване с вирусите, вижте някои бабини средства срещу простуда, някои от които са по-ефективни, в сравнение с очаквате.

Помага ли витамин С за преборване на простудата?

Общоприето разбиране: Витамин С в огромни количества ще излекува простудата бързо

Факти: Витамин С постоянно се загатва като добра защитна мярка против простуда. Но проучвания демонстрират, че той е по-ефективен при хора, изложени на къси интервали на интензивно физическо натоварване, като маратонци или хора, живеещи на доста студено място.

Много плодове и зеленчуци са богати на витамин С, само че има данни, че прекомерно калоричната диета и рафинираната захар могат да навредят на имунната система. Така че в случай че желаете портокалов сок, с цел да се почувствате по-добре, заложете на 100% неподсладен портокалов сок или си направате сок сами.

Прочети повече ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР