Когато стане дума за спане, всеки си има своите странни

...
Когато стане дума за спане, всеки си има своите странни
Коментари Харесай

Ползите да спим без чорапи

Когато стане дума за спане, всеки си има своите странни привички и желания. Един избира съответна страна от леглото, различен заспива с един завити и един отвит крайник, трети избират да спят с чорапи, а други – с боси крайници. Сега ще поговорим за последните.

Ето какви са изгодите от това да спим без чорапи:

1. Подобрява се кръвообращението. Спането без чорапи усъвършенства кръвообращението в краката. Понякога се случва по този начин, че чорапите лимитират притока на кръв, изключително в случай че са прекомерно стегнати.  

2. Регулира се температурата на тялото. По време на сън температурата на тялото ни се намалява и това е натурален развой. Затова прекомерното стопляне, което нормално се получава, когато спим с чорапи (особено в случай че са някакъв тип термочорапи или вълнени), може да наруши съня ни и даже да ни разсъни късно измежду нощ. Непокритите крайници спомагат за контролиране температурата на тялото.

3. Здраве за кожата. Гъбичките са упорити и неприятни. И те виреят в топла и влажна среда. Този факт прави затоплените ни крайници в идеална среда за отглеждане и размножаване на гъбички. Оставянето на краката да „ дишат “ понижава и вероятността от развиване на кожни болести като мехури или други кожни проблеми заради дълготрайно излагане на влага.

4. Повишено възприятие на улеснение. Кой не обича допира на босите ходила по хладния чаршаф! Към това се прибавя и чувството за независимост на придвижванията, несравнимо с нищо друго. Спането с боси крайници предотвратява и заплахата от извъртане или нагъване на чорапите през нощта, което е в положение да ни разбуди.

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР