Когато спортистите от Северна и Южна Корея излязоха заедно под

...
Когато спортистите от Северна и Южна Корея излязоха заедно под
Коментари Харесай

Консерваторите в Южна Корея бесни на договорката с Пхенян за игрите

Когато спортистите от Северна и Южна Корея излязоха дружно под общ байрак за първи път на церемонията по откриването на Летните олимпийски игри в Сидни през 2000 година, това беше извънредно прочувствено събитие, което даваше очаквания за помиряване след първите извършени договаряния сред техните водачи в историята, напомня " Асошиейтед прес ".

18 години по-късно, двете Кореи възнамеряват са сторят същото на Зимните олимпийски игри в южнокорейския зимен център Пьончан през идващия месец. Ала проектът не провокира толкоз възторг измежду южнокорейците , като мнозина консерватори питат за какво техните спортисти не могат да носят своя личен народен байрак по време на първите Зимни олимпийски игри на тяхна територия.

 Северна и Южна Корея пишат история - излизат под общ байрак на Олимпийските игри
Северна и Южна Корея пишат история - излизат под общ байрак на Олимпийските игри

Сформират общ женски тим по хокей на лед

" Ние трансформираме Олимпийските игри в Пьончан в Олимпийски игри в Пхенян ", посочи водачът на главната консервативна опозиционна партия в Южна корея.

" Ние играем по свирката на (севернокорейския вожд) Ким, който се преструва, че организира мирна атака ", акцентира още партийният водач.

Вчера Северна и Южна Корея реализираха сделка спортистите им да излязат дружно по време на церемонията по откриването на олимпиадата, а също по този начин да образуват общ тим по хокей на лед за дами.

Договорките бяха реализирани след три кръга договаряния, които започнаха, откакто Ким Чен-ун разгласи в новогодишното си послание към нацията, че желае да изпрати делегация на игрите в Пьончан.

Мнозина критици са скептични към ненадейно появилото се предпочитание на Ким за договаряния , смятайки, че може да се пробва да употребява Олимпийските игри, с цел да отслаби ръководения от Съединени американски щати интернационален напън и наказания против страната му, които бяха затегнати напоследък поради поредицата от нуклеарни и ракетни тествания на Северна Корея.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР