Когато сме нервни и под стрес, дишаме много бързо и

...
Когато сме нервни и под стрес, дишаме много бързо и
Коментари Харесай

5 техники на дишане, които ще ви помогнат да свалите 5 кг за един месец

Когато сме нервни и под стрес , дишаме доста бързо и плитко, което води до неприятно асимилиране на аминокиселини, йод, калций и други здравословни мазнини. Именно тези субстанции подкрепят храносмилането. При постоянна дихателна процедура скоростта на метаболизма се усилва с 25–40% и 2 до 5 кг наднормено тегло може да изчезне за един месец. Условието е упражненията да се вършат 15-20 минути всеки ден.

Интересен факт, който учените са потвърдили, допуска, че човешкият организъм се задръства и употребява мастните кафези като контейнер за предпазване на консерванти, пестициди и други нездравословни субстанции. Дълбокото диафрагмално (коремно) дишане оказва помощ да се трансформират токсините в газове и да се детоксикира тялото.

Също по този начин, при стрес, дишаме през гърдите, а това е единствено 30% от размера на белия дроб . Това количество О2 не е задоволително за разграждането и окисляването на мастните натрупвания, тъй че те се отсрочват по-бързо. Когато дишаме по-дълбоко, по-бавно и през стомаха, тялото ни стартира да създава ендорфини - хормона на насладата. А щастливите хора нормално не се тъпчат с кифлички и шоколад.
Практика 1: баланс
Ако сте привикнали да живеете под стрес, тогава дишането ви най-вероятно е фокусирано върху гърдите. Първо би трябвало да възстановите салдото и да запомните по какъв начин да дишате със стомаха си.

Как да го извършите: Седнете с изправен тил, крепко стъпили на пода или в позиция лотос. Поставете едната ръка върху корема си. При поемане надуваме стомаха (закръгляме го), при издишване го „ спихваме ” назад. Повтаряме 2 минути постепенно, пробвайки се да напрегнем корема задоволително мощно.


Практика 2: успокоение и надзор
Как да го извършите: Докато към момента седите с изправен тил, поемете умерено надълбоко въздух през стомаха, като броите до четири мислено, по-късно задръжте дъха си за четири броя и издишайте умерено по същия метод броейки до четири. Тази процедура може да се прави в офиса, по време на разходка и вкъщи.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР