Когато си спечелил Шампионската лига три пъти като треньор, думите

...
Когато си спечелил Шампионската лига три пъти като треньор, думите
Коментари Харесай

Влиянието на Анчелоти вече се усеща в Евертън

Когато си спечелил Шампионската лига три пъти като треньор, думите ти имат тежест. След идването на Карло Анчелоти в Евертън през декември единствено Ливърпул е спечелил повече точки във Висшата лига от градския му противник.

Причина за подобряването на формата на тима е по-скоро спокойствието, което наложи италианеца, а не някакви фрапантни промени. Малко искреност и комизъм също способстват след съвсем роботизирания Марко Силва, който бе уволнен, откакто отборът стигна до зоната на изпадащите при започване на декември.

Преди успеха над Уотфорд преди 10 дни някогашният треньор на Милан, Реал Мадрид и Челси се пошегува с Тио Уолкот, като му сподели: " Тио, позволено ти е да вкарваш голове ".

" Разсмя ме и се отпуснах ", разяснява Уолкот, който след тази имитация означи победния гол против Уотфорд в 90-ата минута, а по-късно съобщи, че Анчелоти и някогашния му управител в Арсенал Арсен Венгер си наподобяват: " И двамата непрекъснато споделят неща, които те карат да се замислиш ".

В интервал, в който градският противник се е устремил към първа купа от 30 години, водачеството на Анчелоти към този момент оказва резултат на " Гудисън Парк ". Част от чара на италианеца идва от комбинацията сред чудесно отношение към футболистите и непрекъснат апетит за усъвършенствания.

@Everton have lost 1 of 8 PL games since Carlo Ancelotti’s first in charge on December 26.

Most PL points – last 8 games:
24 Liverpool
17 EVERTON
16 Man City
16 Southampton
14 Watford
12 Chelsea#EVECRY pic.twitter.com/ykPJuvTYW5
— Sky Sports Statto (@SkySportsStatto) February 8, 2020
Стигнал до върха на Европа с Милан и Реал, неотдавна експертът трябваше да изяснява, че не е единствено треньор, който прибавя изчезналото звено към звездни тимове. Той подсети за времето си в Парма при започване на кариерата си.

Въпреки че той не показва страсти на тъчлинията, Карло води тренировките на отбора с шапка и свирка, дружно със сина си Давиде и Дънкан Фъргюсън. Заниманията са къси и съответни за разлика от разточителните тренировки под управлението на Силва, от които на играчите им беше писнало. Освен това чувството не е за надзор върху всеки детайл, като футболистите не са задължени да ядат в характерно време.

Отборният дух и другарската атмосфера за значими за Анчелоти, който разрешава късни излизания, в случай че играчите са подготвени за работа на идващия ден. " Можеш да си изцяло релаксиран към Карло и да си приказваш с него, само че видяхме другата му страна на мача с Уест Хам (на почивката Анчелоти изнася тирада на висок глас). Той го има в себе си, само че наличието му в съблекалнята носи успокоение ", споделя Уолкот.

Това бе явно след равенството 2:2 с Нюкасъл, когато Евертън позволи два гола в самия край. Вместо да засипе играчите с рецензии, той подсети за неговия Милан, който изпусна преднина от три гола против Ливърпул на финала в Шампионската лига през 2005 година " Има неща във футбола, които не можеш да контролираш ", разяснява той.

" Qualifying for Europe is the target. Since I arrived the team have done a fantastic job, and I appreciate their effort "

- @Everton boss Carlo Ancelotti#EVECRY pic.twitter.com/QKomupGXnr
— Premier League (@premierleague) February 8, 2020
Успехите на Анчелоти до този миг пристигнаха, откакто опрости метода на игра на отбора и разчиташе на тези, които към този момент са се наложили в тима. Италианецът върна някои играчи, които бяха забравени от Силва. 60-годишният експерт още с идването си акцентира силата на състава.

Футболистите усетиха доверието му, откакто той не прибърза да прави прехвърляния през януари. Друг плюс беше фактът, че даде по-големи отговорности на Дънкан Фъргюсън, който подвигна тима в трите мача, в които беше краткотраен управител.

Именно шотландецът промени схемата от 4-2-3-1, която ползваше Силва, на 4-4-2, която е желана групировка и от Анчелоти. От тогава италианецът промени дребни неща, като накара играчите по фланговете да влизат към центъра и разреши на крайните бранители по-често да се включват в офанзивите.

Изискванията на Карло доведоха до усъвършенстване в точките, маркираните голове и ударите към вратата на противника. Както се видя против Кристъл Палас в събота, към момента има интервали, в които нещата не се развиват по проект. На моменти имаха проблеми с изнасянето на топката от отбраната, а след травмата на Бернард загуби ритъма си.

Анчелоти приказва за това по какъв начин тимът му от време на време се " обърква ", само че сегашната пауза в шампионата ще му разреши да работи върху проблемите и по-късно Евертън може да нападна Европа. “Месец след идването ми би трябвало да съм удовлетворен. Играчите и щабът свършиха фантастична работа. Лига Европа би трябвало да е задачата ни”, разяснява наставникът.

" This place is a family. "

" Our ambition is to give happiness to the supporters. "

Carlo Ancelotti has managed the biggest sides in world football...

Now he's all in on the Everton project

@DesKellyBTS pic.twitter.com/ULMAzq4W04
— Football on BT Sport (@btsportfootball) February 8, 2020
Тези, които бяха най-облагодетелствани от назначението на италианеца, наподобява са Доминик Калвърт-Люин и Ричарлисон. Дънкан Фъргюсън ги пусна като двойка в офанзива в първия си мач отпред на отбора, а двамата се разписаха при успеха над Челси.

Калвърт-Люин означи шест гола в деветте мача под управлението на Анчелоти. Формата на 22-годишния нападател, който означи победния гол за Англия на международното до 20 години през 2017 година, накара треньорът да съобщи, че той може да стане главен състезател и за представителния отбор. Ричарлисон бързо се трансформира в съществена фигура за треньора, а в събота означи 11-ия си гол през този сезон. " Допълваме се. Разбираме се чудесно и отвън терена ", споделя Калвърт-Люин.

Техните голове може да се окажат решителни в битката на Евертън за европейски футбол, изключително в миг, в който Манчестър Юнайтед и Тотнъм са без контузените си нападатели Маркъс Рашфорд и Хари Кейн. " Карамелите " имат единствено една загуба в осемте мача на Анчелоти в шампионата и тя бе при посещение на първенеца Манчестър Сити. След паузата обаче тимът ще бъде подложен на сериозен тест, защото в следващи мачове ще се изправи против Арсенал, Ман Юнайтед, Челси и Ливърпул.

Основите, положени от Анчелоти, обаче към този момент насадили убеденост и доверие в играчите, което може да се окаже съдбоносен фактор. " Всички знаем къде желаеме да бъдем и това е Европа. В най-хубавата позиция сме от началото на сезона и би трябвало да си имаме вяра ", споделя още Калвърт-Люин за упоритостите на отбора.

Алистър Магоуън, " Би Би Си "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР