Когато си купувате нов Android смартфон, очаквате той да издържи

...
Когато си купувате нов Android смартфон, очаквате той да издържи
Коментари Харесай

7 знака, че е време да смените вашият Android смартфон

Когато си купувате нов Android смарт телефон, очаквате той да издържи дълго. С течение на времето обаче може да забележите, че той стартира да губи блясъка си, без значение какъв брой добре се грижите за него. Ето 7 съществени признака, че е време да обновите вашият смарт телефон с нещо по-добро:

1. Батерията му се изтощава бързо

Ако батерията на смарт телефона ви не държи, това е сериозен сигнален знак, че е време да го промените. Знаем, че има способи да увеличите живота на батерията си в Android, само че те може да не оказват помощ толкоз доста, в случай че забележите, че телефонът ви не резервира заряда си както преди.

Това се случва заради потребления в батерията литиево-йонен детайл. С течение на времето химическите съставни елементи на батерията стартират да се унищожават, което значи, че тя ще задържа по-малко заряд. След няколкостотин „ цикъла “ на презареждане батерията губи до 1/5 или повече от способността си да задържа заряд.

Разбира се, по-евтината опция е просто да промените батерията на сегашния си смарт телефон, в случай, че той не е прекомерно остарял и тя е налична на пазара.

2. Твърде е муден

Никой не желае да чака смарт телефонът му да реагира. На старите смарт телефони от време на време им трябват повече от няколко секунди, с цел да отворят приложенията.

Актуализацията на версията на Android може да сложи по-големи условия към ресурсите на смарт телефона, в това число повече консумация на оперативната памет и процесора. Новите приложения също могат да провокират сходни проблеми, изключително в случай че са тежки. Най-новите игри за Android постоянно са отговорни за това.

Друг проблем може да бъде броят на приложения, работещи във фонов режим. Колкото повече приложения употребяват запаси във фонов режим, толкоз по-бавен става вашият смарт телефон. Подмяната на устройството ще ви обезпечи повече запаси, с които да работи софтуерът на телефона, без значение дали става въпрос за самия Android или за приложенията, които инсталирате.

3. Не получава софтуерни актуализации

Новата версия на Android нормално се появява един път годишно към септември и носи нови потребни функционалности. Тя идва и с нараснала консумация на ресурсите на телефона. Не очаквайте обаче безкрайни актуализации.

Ако сте закупили нов смарт телефон от най-голям клас като Samsung Galaxy S22 Ultra, получавате общо 4 години съществени актуализации на операционната система. Въпреки, че някои производители оферират единствено 2 или 3 години актуализации, което значи, че софтуерът на смарт телефона ви може да бъде стар по-рано, в сравнение с ви се желае.

Заедно с актуализациите на операционната система, смарт телефона ви ще спре да получава и актуализации за сигурност, което може да го направи уязвим на хакерски атаки. Ако се притеснявате по отношение на това, замяната с нов смарт телефон може да е най-хубавият ви метод за деяние.

4. Новите приложения не работят

Виртуалната действителност (VR) към момента е при започване на развиването си, само че за Android към този момент има някои страхотни VR приложения. За страдание, може да се окаже, че по-новите типове приложения, като да вземем за пример тези приложения, които са изключително тежки просто няма да работят дейно на по-старите смарт телефони.

Същият проблем се отнася и за игрите за Android. Подобренията в геймплея значат по-големи условия към оперативната памет и графичните благоприятни условия на смарт телефона ви. Ако той е по-стар, той няма да се оправи с тях толкоз дейно, колкото нов смарт телефон, който се зарежда от най-съвременни технологии.

Най-добрият метод да ревизирате това е като инсталирате някоя тежка игра или приложение. Ако не работят добре, евентуално е време за нов смарт телефон.

5. Приложенията постоянно забиват/крашват

Крашването/забиването на приложенията не е необичайност измежду смарт телефоните с Android. Понякога приложението е с неточности или неприятен дизайн, а различен път казусът е в съвместимостта му със смарт телефона ви. Например, някои приложения може да не работят на телефони с остаряла версия на Android.

Ако забелязвате, че приложенията забиват или крашват постоянно, това може да е знак за по-голям проблем. Това може да се случва заради условията, които слагат към вашият смарт телефон, да вземем за пример към оперативната памет или процесора. Ако наличните запаси не са задоволителни, приложението ще се крашне.

Възможно е да наблюдавате крашове и когато паметта на устройството ви е незадоволителна. По-новите смарт телефони имат повече място за предпазване, с цел да се реши този съответен проблем.

6. Камерата му е с неприятно качество

Aко не сте запалянко или професионален фотограф, съществуването на висококачествена камера в смарт телефона е от значително значение, защото тя е главният ви инструмент за правене на фотоси. За страдание не можете да извършите доста, с цел да подобрите фотосите си, в случай че камерата ви е неприятна.

Приложенията за редактиране на фотоси могат да оказват помощ, само че те не могат да имитират фотосите, направени от висококачествена камера. Тази разлика е най-очевидна при предните камери.

Ако фотографията е значима за вас, новият телефон е единствената опция, която имате. Като предложение, помислете за закупуване на по-стар флагмански смарт телефон, а не на нов бюджетен, защото първият ще основава по-добри фотоси.

7. Нямате задоволително място за предпазване

Стандартно актуалните смарт телефони с Android имат най-малко 128 GB вътрешна памет в базовия си модел, което е повече от задоволително за множеството хора. Ако обаче телефонът ви с Android е по-стар от почти 3 до 5 години, е допустимо той да разполага със 16, 32 или 64 GB памет според от модела.

Макар, че преди този момент може да е било задоволително, през днешния ден не е по този начин като се има поради възходящият размер на файловете на съвсем всяка форма на медия. Камерите на смарт телефоните към този момент вършат фотоси с по-висока разграничителна дарба, мобилните игри са по-напрегнати в графично отношение, а приложенията на обществените мрежи получават повече функционалности от всеки път. Всичко това изисква в допълнение пространство.

Никой смарт телефон няма да издържи постоянно

Независимо дали става въпрос за изхабяване или просто за остаряване, никой смарт телефон няма да издържи постоянно. Някои съставни елементи, като батерията имат стеснен период на валидност. Други такива като процесора и камерата остаряват когато ги сравните с по-нови смарт телефони.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР