Когато се срещнахте, страстта и магнетичното привличане между вас бяха

...
Когато се срещнахте, страстта и магнетичното привличане между вас бяха
Коментари Харесай

Девет начина да изградите дълбока духовна връзка с партньора си - МАТЕО СОЛ

Когато се срещнахте, пристрастеността и магнетичното привличане сред вас бяха мощни и съвсем вълшебни.

Усещахте живота си по-светъл, по-бодър и като част от Рая. Сякаш не съществуваше нищо друго с изключение на вие и вашият сътрудник.

Пет, 10 или двадесет години по-късно вие сте изтощени и притиснати от отговорности. Сигурно към този момент имате деца, виновна специалност, крайни периоди, с които да се преценявате.

Не знаете за какво, само че чувствате, че нещо се изплъзва отдолу под пръстите ви. Искрата във взаимоотношенията ви е изгаснала. Може би даже се измъчвате в опитите си да откриете смисъл във връзката си и се питате: “Какво се обърка? ”.

Животът има склонността да ни приземява след “летене ” в облаците. Стресът, отговорностите и отговорностите нарастват и това прави мъчно запазването на духовната връзка във взаимоотношенията с обичания човек.

Какво е духовна връзка?

Това е мощно и надълбоко привличане, усещано сред двама души. Тази непосредственост стои надалеч от типичните личностни черти на характера, от сходствата и разликите сред сътрудниците, от споделените ползи.

Духовната връзка се състои в шерването на общи полезности, житейски цели и фантазии. Двама духовно свързани колегата ще съумяват да се преоткриват един различен и да споделят всичко между тях.

Често те споделят следните присъщи черти:

искреност

чуване с емпатия

взаимоуважение

признателност

достоверни взаимоотношения

открита връзка

смислени диалози

интимна непосредственост

автономия

безусловна обич

Духовната връзка не се състои само в заемането на ролята на съпруг/съпруга, жена/мъж, приятелка/приятел. Същността й се състои във взаимоотношения на едно душевно равнище.

Цикличната природа на любовта

Няма взаимоотношения, които да си наподобяват изцяло, тъй като животът се трансформира непрекъснато. В един миг ще сте буйно привързани един към различен, а в идващият няма да желаете даже да стоите дружно в една стая.

Важно е да разберете, че да изпитвате сходни усеща е в реда на нещата и че в същността си взаимоотношенията ви подлежат на избрана цикличност и следват един непрекъснат кръговрат от промени.

За образец в избрани моменти може да водите дълбоки и смислени диалози, след което да се наслаждавате безшумно на наличието си, а по-късно може да изпитате потребност да сте сами. Този цикъл може да се повтори безчет пъти.

Същото важи и за половите взаимоотношения – бурната пристрастеност, последвана от любовна игра може да бъде сменена от обикновен секс по обвързване.

Здравословно е да изпитвате сходни съмнения. Дори се счита, че е тревожно, в случай че тези циклични промени не участват във връзката ви.

Липсата им приказва, че и двамата сте спрели в избран минал миг във взаимоотношенията си или ги насилвате да вървят по тъкмо избран път.

Ако вие и сътрудникът ви не израствате и не се променяте в тази връзка, тя ще остане в застой. Застоят е породен най-много от неодобрение, проявено принуждение или надрастване на актуалните взаимоотношения.

Създаването на духовна връзка с колегата ви няма за цел да ви помогне да убедите колегата си да харесва или да има вяра в това, което вие харесвате или в което вие вярвате.

Нито се отнася до концепцията ви да желаете да го измененията, с цел да стане по-духовен. Тези два метода са незрели и биха увредили връзката ви.

1. Гледайте се по-често в очите

Едно от най-тъжните неща в една връзка е, когато двамата стопират да се гледат в очите. Тези хора споделят и даже организират цели диалози като единствено понякога се споглеждат за малко.
Зрителният контакт е изключително съкровен.

Когато срещате и задържате погледите си, вие показвате на колегата си, че се интересувате от това, което ви приказва и сте подготвени да го изслушате.

Зрителният контакт е освен симптом за почитание към различен човек, само че е и връзка с неговата психика. Терминът soul gazing е тъкмо това чувство, когато погледнете някой в очите и усетите, че сте способни да видите душата му.

2. Отделяйте време един за различен всеки ден.

Животът ни протича на бързи обороти и е мъчно да отделим време и сила, с цел да поддържаме взаимоотношенията си с обичания човек. От извънредно значение е да си отделите несъмнено време от деня, без значение от натоварения си график, което да прекарвате дружно с колегата си.

Дори да държите ръцете си на дивана, до момента в който гледате филм, е задоволително за реализирането на духовната ви връзка.

3. Осмисляйте духовните уроци, на които вашият сътрудник ви учи

Дори и неумишлено, държанието, думите и мислите на колегата ви могат да са ви добър преподавател. Духовната връзка значи духовно израстване във взаимоотношенията. На какво ви учи сътрудникът ви? Помнете, че вашата половинка вижда слабите ви места и може неумишлено да ви разкрие доста за вас самите.

4. Докосвайте се повече

Физическото допиране е значима част от основаването на духовна връзка. Енергията, която се обменя при досег, е мощно обвързваща. Физическото допиране успокоява, утешава и от време на време споделя доста повече от думите.

5. Провеждайте смислени диалози

Какво се крие в сърцето ви? Кое е нещото, което има толкоз огромно значение за вас, че да желаете да го споделите с някого? В какво вярвате? Споделяйте това, което е в мозъка ви и намерете уместно място и време за смислени диалози.

6. Смейте се дружно

Смехът отключва сърцето и ускорява духовната връзка посред ви незабавно. Научете се по какъв начин да се надсмивате над себе си, над колегата ви и над двама ви по стоплящ и неналожителен метод. Най-лесният метод е да гледате смешни клипчета в интернет.

7. Открито говорете за възприятията си

В множеството връзки, в които сътрудниците са дистанцирани един от различен, липсва открита връзка. Тя се състои в умеенето да изразявате мислите и възприятията си искрено и с почитание към другия човек. Психологът Маршал Розенберг назовава това “ненасилствена връзка ”.

Когато се чувствате засегнати, гневни, изолирани, изразете тези усеща пред колегата си. Той не може да чете мислите ви. Откровените диалози са крайъгълния камък във взаимоотношения, учредени на взаимна грижа, почитание и обич.

8. Обичайте себе си

Истина е, че до момента в който не приемете и не обикнете себе си такива, каквито сте, няма да сте способни абсолютно да обикнете колегата си.

Вместо това ще поставяте безкрайните си упования, ще се пробвате да налагате своите убеждения какъв би трябвало да бъде сътрудникът ви и по какъв начин да се държи.

Като обичате себе си, ще се научите да се приемате с всичките си положителни и отрицателни качества. Истинската смяна идва от вътрешната страна. Ако желаете да подобрите връзката с колегата си, първо би трябвало да изгладите връзката със самия себе си.

9. Простете предишните неточности

Да не спирате да припомняте за минали неточности е сигурен метод да разрушите една връзка. Колкото повече позволявате на гнева и разочарованието да ви управляват, толкоз повече ще се изолирате и дистанцирате от колегата си.

Ако имате податливост към гневни прояви, пробвайте се да отделяте време за себе си, в което да разсъждавате над тях, да ги анализирате и в следствие да простите. Важно е намерено да ги споделяте, в неагресивна среда и с почитание към възприятията на колегата си, с цел да усетите още веднъж близостта между тях.

превод: Яница Григорова

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР