Когато се говори за закуската, специалистите по хранене все още

...
Когато се говори за закуската, специалистите по хранене все още
Коментари Харесай

Внимание! Избягвайте тези храни сутрин

Когато се приказва за закуската, експертите по хранене към момента имат спорни теории. Едни упорстват, че тя е най-важното хранене за деня, други са на мнение, че до 10 и даже до 12 ч. на обяд не е добре да консумираме каквото и да е, тъй като през този интервал организмът ни се почиства и има потребност да почива от всякаква храна, написа dir.bg.

На която и доктрина да сте последователи, няма да сгрешите, в случай че не хапвате тези 6 неща преди 10 сутринта.

 

Тост с краве масло

Много хора смятат, че на закуска не трябва да се ядат никакви мазнини. А въпросът е по-скоро да се намерят най-подходящите мазнини за това време на деня. В този ред на мисли е по-добре да хапнете филия с фъстъчено масло за закуска, в сравнение с филия с краве масло. Фъстъченото масло ще ви засити за по-дълго време, защото подтиква производството на хормона за контролиране на глада.
   6 храни, които да избягвате преди 10 ч. сутринта
Снимкa: Shutterstock

 

Зърнена закуска с прясно мляко

Тази закуска е класика, само че не в положителния смисъл. Повечето зърнени храни са с високо наличие на захар, която след това води до натрупването на подкожни мазнини. За по-добри резултати заменете зърнената закуска с овесена каша.

Палачинки и гофрети

Много за вкусни - няма спор за това. Но те са източник на неприятни въглехидрати, които ще ви накарат да се чувствате още по-гладни през останалата част от деня. Заменете ги с пълнозърнест самун.
 6 храни, които да избягвате преди 10 ч. сутринта
Снимкa: Shutterstock

 

Нискомаслено кисело мляко

Много пъти става дума за нискомасленото кисело мляко и какъв брой е добре да се употребява за закуска. Всъщност по никакъв начин не е добре, тъй като то съдържа подобрители на усета и по-малко протеини. Ако ще закусвате с кисело мляко, дано то не е нискомаслено.

Натурален сок

Сокът, който назоваваме естествен, а купуваме в кутия от магазина, не е най-хубавият избор за закуска. Той също съдържа доста добавена захар и подобрители на усета. Ако желаеме плодова закуска, по-добре е да заложим на пресни портокали, мандарини, други плодове, които ще приготвят храносмилателната ни система за другите хранения денем. 

 
 6 храни, които да избягвате преди 10 ч. сутринта
Снимкa: Shutterstock

 

Някои типове плодове

Хубаво казахме, че е добре да консумираме пресни плодове на закуска, само че не и такива, които са ферментиращи и богати на олигозахариди, като ябълки, круши, праскови. И не че те би трябвало да бъдат избягвани по принцип, просто е хубаво да се хапват по-късно денем, когато храносмилателната ни система към този момент е станала по-активна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР