Когато са болни, голяма част от хората не знаят как

...
Когато са болни, голяма част от хората не знаят как
Коментари Харесай

Храни, които да ядете, когато сте болни

Когато са заболели, огромна част от хората не знаят по какъв начин тъкмо да се хранят, какво да ядат или пият. Ето за какво в тази публикация сме ви подготвили лист с храни и течности предложени от лекарите, с цел да можете по-бързо да си стъпите на краката.

Какво да пиете, когато сте заболели?

Водата е най-хубавото нещо, което можете да консумирате, с цел да ви помогне да преодолеете съответната болест. По време на някаква зараза, главният метаболизъм на тялото се усилва, което може да докара до нараснала загуба на течности и увеличението на хидратацията с вода е належащо за намаляване на тези загуби. Задължително би трябвало се заобикалят питиета като газирани питиета, спортни питиета и сокове, тъй като са с високо наличие на захар. 

Малко количество захар е добре, когато се чувствате зле, само че високото наличие на захар в питиета като газирана вода или сокове може да аргументи диария, тъй че не ги предлагаме за хора, които изпитват признаци на диария или стомашно разстройство.

Когато става въпрос за различни питиета с ниско наличие на захар като кафе и чай, изберете тези, които не съдържат кофеин. Кофеинът може да аргументи главоболие и трептене, което може да ви утежни, изключително когато се комбинира с медикаменти за простуда и грип без рецепта.

А алкохолът? Абсолютно неразрешен! Алкохолът дехидратира и би трябвало да се заобикаля.

Какво да ядете, когато сте заболели?

Грипът идва с доста неприятни признаци, в това число мускулни болки, хрема, повръщане и диария. Тези признаци освен ви дехидратират, само че ви изчерпват от значими хранителни субстанции и калории, които са от основно значение за зареждането на тялото ви с силата от която се нуждае, с цел да се бори с инфекцията.

Ето за какво, с изключение на вода, би трябвало да ядете храна, която да замести изгубеното.

Препоръчва се:

- Бульон

- Пилешка чорба

- Кисело мляко

- Плодове с високо наличие на витамин С

- Зеленолистни зеленчуци
Да упражняваме ли, в случай че не се усещаме добре или сме заболели
Когато сме заболели или даже малко настинали, нормално не притежаваме сила и ни се желае да си отделим време за отмора. Физическата а...
Прочети повече
- Броколи

- Овесена каша

- Пипер

- Хрян

Пилешкият бульон и супата съдържат обилни количества натрий, тип електролит, който може да помогне на тялото ви да остане хидратирано, като ви кара да задържате вода. Въпреки това бъдете деликатни, в случай че имате здравно положение, което изисква диета с ниско наличие на натрий.
Забравете за тези храни и питиета, когато сте заболели
Едва ли храната е тематика за размисъл, когато сте заболели от грип или имате стомашен проблем. За страдание, някои артикули могат да скапват...
Прочети повече
Киселото мляко е богато на протеини, калций, цинк, витамини от група В и витамин Д, които могат да оказват помощ за понижаване на чревната нередовност. Също по този начин съдържа редица пробиотици, които предизвикват здравословното храносмилане.

Листните зеленчуци, броколите и плодовете – като портокали, ягоди, ананаси, киви и манго – са богат източник на витамин С, който съгласно изследванията може да редуцира продължителността на вашето заболяване. 

Фибрите в овесените ядки могат да облекчат стомашните и чревни проблеми.

Предварителните изследвания демонстрират, че някои други обещаващи диети включват чесън и женшен, само че са нужни повече научни доказателства, с цел да се потвърди дефинитивно, че тези храни работят в позитивна посока за множеството хора.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР