Когато руското нахлуване в Украйна прераства във война, в Москва

...
Когато руското нахлуване в Украйна прераства във война, в Москва
Коментари Харесай

Руски доброволци се присъединяват към украинските редици, за да се борят с войските на Путин

Когато съветското навлизане в Украйна прераства във война , в Москва един млад руснак, който в този момент се споделя Карабас, е потопен в обезсърчение, написа „ Асошиейтед прес “. Шокиран от картините на това, което се случва с украинците в окупираните от Русия региони , той взема решение да работи – против Русия, своя дом и страна.

Карабас споделя, че е знаел, че това, което прави, е фрапантно. Той опаковал багажа си и решил да откри метод да стигне до Украйна , с цел да се причисли към редиците на киевските войски , които се борят с съветските сили. Отнело му е съвсем една година, с цел да го реализира. Днес той е част от батальона „ Сибир “ – поделение, формирано от руснаци, които са се включили към украинските военни редици, с цел да се борят против родината си, надявайки се един ден да оказват помощ за свалянето на съветския президент Владимир Путин . Членовете на батальона са най-вече от етнически малцинства от Далечния изток на Русия. Карабас, който, както и други бойци от батальона, приказва с Асошиейтед прес при изискване, че може да се употребява единствено военният му повиквателен знак. Ето какво сподели той:

„ Бях отчаян от личния си народ. “

Той добави:

„ Ето за какво желаех да дойда тук … и да се боря за свободна Украйна. “

Когато на 24 февруари 2022 година Русия стартира пълномащабната си инвазия в Украйна, Карабас споделя, че е ужасяващ от това, че множеството руснаци, които познава, или сляпо поддържат Путин, или са безразлични към войната. Карабас признава, че скръбта му от време на време е била толкоз мощна, че се е сривал и е плакал .

За разлика от други доброволчески елементи в Украйна, в които има съветски жители – като Легион „ Свобода на Русия “ и Руския доброволчески корпус – Сибирският батальон публично е част от постоянната украинска войска.

Преди да бъдат подготвени и изпратени на фронтовата линия в Източна Украйна , където се водят едни от най-ожесточените боеве по време на войната и където украинските и съветските сили водят яростна борба за надзор, бойците му минават през дълги инспекции за сигурност , които от време на време лишават до една година.

Карабас отиде първо в Армения. Там той търси украински другари и научава езика, който в този момент приказва свободно, отказвайки да произнесе и дума на родния си съветски език .

В сряда, по време на подготвително обучение край украинската столица Киев , над дузина руснаци от батальона стрелят с картечниците си по време на подготвителна пукотевица , като разпръскват патроните по целия сняг, покриващ земята.

Бойците от батальона от Източен Сибир се надяват, че украинската победа ще ги приближи до премахването на политическия надзор на Москва над техния район, който е измежду най-бедните в Русия. Представителите на етническите общности на якутите и бурятите в региона се оплакват от расизъм и подтисничество в Русия, което е причина за апелите на някои деятели за самостоятелност .

Друг съветски войник, който се показва с псевдонима Холод, намерено декларира, че желае администрацията на Путин да бъде отстранена от власт. Той споделя:

„ Когато това се случи, ще можем да приказваме за победа. Русия най-малко ще престане да бъде източник на неочаквана експанзия. “

Руснаци като Карабас са оставили зад тила си целия собствен живот, в това число фамилиите и приятелите си. На тях първо се постанова да избягат в трета страна , преди да могат да продължат към Украйна, само че споделят, че не са имали различен избор .

Интегрирането в украинските сили е било дълъг развой, признават те – документите им са били проверявани деликатно и в случай че са минали тази стъпка, са били разпитвани дълго при идването си в Украйна.

Батальонът , който наброява няколко десетки души, е основан преди шест месеца. Украинските военни ръководители се надяват, че в редиците му ще се включат още искащи, и въз основа на постъпилите досега заявки се стремят да образуват батальон от съветски бойци с бройка 300 души . Някои от батальона към този момент са ситуирани край Авдийвка , следен от Украйна град в Донецка област , който силите на Путин от дълго време се пробват да завладяват.

Карабас твърди, че „ би трябвало да има десетки, стотици хиляди “ други руснаци като него, които са подготвени да се бият с Украйна. Мъжът добавя:

„ Мисля, че би трябвало да имаме доста повече (руски бойци). “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР