Когато разходът на гориво на автомобила внезапно се увеличи драстично,

...
Когато разходът на гориво на автомобила внезапно се увеличи драстично,
Коментари Харесай

Каква е причината, ако разходът на горивото внезапно се увеличи?

Когато разходът на гориво на автомобила ненадейно се усили фрапантно, лидерът стартира да търси повода, само че откакто премине през всички известни опции и похарчи доста пари за диагностика и замяна на консумативи, казусът не изчезва. За това къде може да се крие неизправността и за какво механиците рядко ревизират тази система, ви описваме в този момент. Днес всяка кола има система за хващане на бензиновите пари.

По-конкретно се конфигурира на транспортни средства, които дават отговор на екологични стандарти Евро-2 и по-високи. Тази система предотвратява навлизането на тази част от бензина в атмосферата от резервоара за гориво, която може да се изпари даже и при ниски температури. А най-важният детайл в системата е така наречен абсорбатор. Това е пластмасов резервоар, цялостен с деен въглен, написа AutoMedia.bg. Но моторът е изключен, бензиновите пари навлизат в абсорбатора през маркучи, където се утаяват под формата на капчици върху въглищните гранули и въпросната съставна част се намокря.

Когато моторът работи, контролер отваря електромагнитния клапан, заради което в абсорбатора се образува вакуум и през него стартира да протича въздух, който минава през дейния въглен и придвижва бензиновите пари във всмукателния тракт. След такова " продухване " бензинът се изпарява от абсорбатора и въглищата изсъхват. Клапанът, който отваря тази сситема постоянно може да аргументи проблеми. С течение на времето стартира или да отваря неприятно, или изцяло стопира да работи. В последния случай това води и до щета на абсорбатора.

Очевидните признаци, че нещо не е наред с клапана, могат да бъдат внезапно увеличение на разхода на гориво, нестабилна работа на луфт на мотора или " плаващи “ обороти. А на леден мотор датчикът на абсорбатора може да чука, което постоянно се бърка с неправилна работа на клапаните. Всички тези неизправности обаче могат да зародят и по други аргументи. Ето за какво сервизните чиновници рядко обръщат внимание на положението на системата за регенерация на бензиновите пари. За тях е по-лесно и по-изгодно да сменят маслото в мотора, да диагностицират климатика или да свършат друга по- " доходоносна “ работа.

А инспекцията на положението на абсорбатора е много елементарна. Достатъчно е да развиете капачката на резервоара за гориво. Ако чуете мощен съскащ тон, значи няма издухване. Тоест системата не работи вярно.  Имайте поради, че повода за неизправността не постоянно се крие тъкмо във вентила. Често самата празнина на абсорбатора може да се запуши. След това модулът би трябвало да се разглоби, почисти и изсуши. С други думи, възстановете филтрирането на газовете, с цел да минават свободно и забравете за казуса, а оттова и за по-високия разход на гориво.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР