Когато проектирате интериора на спалнята, важно е да подберете правилен

...
Когато проектирате интериора на спалнята, важно е да подберете правилен
Коментари Харесай

Как да изберем правилния цвят чаршафи

Когато проектирате интериора на спалнята, значимо е да подберете верен цвят за чаршафите. Те ще добавят чувството за естетика и уют и ще трансфорат спалнята в обичаното Ви място вкъщи, само че единствено в случай че пасват в действителност добре на останалите детайли в помещението. Ето по какъв начин да го постигнете:

Как да изберем цвета на чаршафите

Леглото не е обособена част от спалното помещение, тъй че, когато мислите за цвета на чаршафите, би трябвало да се съобразите с останалите цветове в спалнята – стените, мебелите, общия жанр на обзавеждане и чувството, което желаете да постигнете. За това има няколко общи правила.

Ако мебелите са от ярко дърво, изберете светли тонове на спалното долни дрехи. Подходящи са скандинавските пастелни тонове, кремаво и бяло, както и средиземноморските гами в зелено и синьо.

Ако стилът на спалнята Ви е по-скоро бохемски, можете да употребявате смели и впечатляващи цветове като преливащ паун, горчица, алено или бордо.

Ако желаете да добавите още малко чувство за разкош, изберете по-пъстри чаршафи със комплицирани и красиви шарки. Нека бъдат от сатен или сатениран памук, с цел да имат оня грациозен искра, който ще промени напълно атмосферата.

Ако харесвате тъкмо избран цвят, изберете монохромни чаршафи, възглавници и завивки в разнообразни нюанси на еднакъв цвят – да вземем за пример лилаво, лавандула и наситено индиго. Това ще придаде дълбочина и прекрасен контрастност сред леглото и интериора.

Относно детската стая подходете по същия метод – започнете с концепцията за обичания цвят на детето, след което изберете съответни чаршафи в такава гама, а за какво не и с щампи на обичани герои.

Как да съвместим цветовете и шарките на чаршафите

След като към този момент сте избрали цветова гама и жанр за спалното долни дрехи, време е за още няколко дизайнерски трика, които ще Ви оказват помощ да извършите леглото си почтено за петзвезден хотел.

Ако не сте напълно сигурни в уменията си, постоянно е добра концепция да започнете с чисто бели чаршафи – те са подобаващи за всеки жанр и цвят на мебелите и стените в стаята. Освен това ще се съчетаят елементарно с всичко друго, което желаете да добавите в леглото. За лятото може да добавите пъстра кувертюра, а за зимата – пухено одеяло в какъвто и да е цвят – всеки ще стои добре. Може да добавите тъмносиньо и да сътворите морска спалня, а с бледорозово ще имате сантиментален жанр и не по-малко добра композиция.

Ако пък сте подготвени за завършения, изберете мощни, плътни цветове на чаршафите и ги комбинирайте със смели шарки на одеялото и възглавничките в същата цветова гама.

Трети трик е да съчетаете шарките на леглото с цвета на различен детайл от стаята. Може да изберете чаршафи с малко сиво по тях, като на завесите, или с това красиво синьо от килимчето, с цел да създадете чувство за цялостна естетика и да привлечете вниманието към красивите елементи, които сте разпръснали на всички места.

Съчетаването на разнородни десени по стените, завесите, чаршафите и декорацията е върховен пилотаж и изисква повече опит и дизайнерски нюх. Правилото тук е да употребявате един цвят, който да сплотява всички елементи. Само по този начин спалнята Ви ще наподобява не като общ брой от инцидентни детайли, а като преднамерено основано уютно благозвучие от цветове, форми и текстури.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР