Когато приятелка ви предложи да минете на диета, почерпете я

...
Когато приятелка ви предложи да минете на диета, почерпете я
Коментари Харесай

Tарталети с боровинки и малини

Когато другарка ви предложи да минете на диета, почерпете я с тези тарталетки, с цел да избиете тези налудничави мисли от главата ѝ

Необходими Продукти

тестото за тарталетите


● жълтъци - 1 бр.
● масло - 60 гр.
● пудра захар - 25 - 30 г
● прясно мляко - 2 с.л.
● бакпулвер - 1/2 ч.л.
● брашно - 150 г

Крем


● яйчени жълтъци - 2 бр /3 бр. в случай че са повече тарталетките, използвайте по - огромния грамаж на продуктите
● захар - 30 г - 50 г или мед - 1 - 2 с.л.
● ванилова захар - 1 бр. или ром есенция
● портокалов сок - 60 - 120 мл/ млякo/ - течна сметана. Правя и трите разновидността

маслен крем


● краве масло - 120 - 200 г
● пудра захар - 50 - 100 г
● есенция - ром, ванилия (ползвам ром)
● черен шоколад - 60 - 100 г от 70%

Начин на подготвяне

Приготвям тестото в купа, в която поставям пресятото брашно с бакпулвер, студеното масло на късчета, жълтъка, захарта. Омесвам бързо и загъвам във фолио, слагам за 20-30 минути във хладилника или 10 мин. във фризера.

Когато стегне, разточвам тестото, режа с формите кръгчета, разпростирам във формите с прилепяне, пробивам с вилица на няколко места тестото. Поставям в загрята фурна на 180-200 градуса.

Пека, като виждам да порозовеят напълно леко, само че да не стигат до зачервяване (постоянно следя, до момента в който се изпекат). Когато са подготвени ги оставям настрани да се охладят.

Приготвям първо крема с жълтъци и в тази ситуация със сметана. Разбивам за минута две жълтъците със захарта (ако употребявам мед единствено жълтъците и най-после при леко охладения крем прибавям 1 с.л. мед), слагам купата над съд с гореща вода и греша без да спирам, като котлонът е нужно да бъде на междинна или слаба степен.

За да не се сготвят жълтъците водата не би трябвало да завира. Сместа се сгъстява и гланцира, прибавете най-после 1-1/2 ч.л. масло.

Оставям да се охлади, в случай че бързам го слагам във фризера за 5-10 минути.

Идва ред на шоколада: разтапям го с бучка масло на котлона или над купичка гореща вода, изливам в тарталетите, които ще подготвя с него и с масления крем.

Маслен крем:

Маслото на стайна температура се разрушава до побеляване. Прибавям пудрата захар, не преставам разбиването до приемане на пухкава и гладка консистенция. Ароматизирам с ром и разтопен шоколад - 1 с.л в тази ситуация, само че може и единствено масло. Оставям на хладно.

Разтопявам на водна баня - 60-100 г черен шоколад за единия заряд на тарталетите. На фотосите се виждат шприцовани с масло и заряд шоколад. Другите със сметанов жълтъчен крем.

Изчаквам малко кремчетата да стегнат и украсявам с малини, боровинки и други

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР