Когато президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и

...
Когато президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Романтика цари между Доналд Тръмп и Еманюел Макрон

Когато президентът Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила посрещна френския си сътрудник Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила в Белия дом за първото публично държавно посещаване от встъпването в служба на настоящето американско държавно управление, езикът на телата им стигна надалеч оттатък уважителните ръкостискания сред двама международни водачи и бе на границата с интимното, написа американският в. "Ню Йорк таймс ".

Двамата показват напълно съгласие, а на четири очи работят по изглаждане на разликите. Човек ще каже, че никакво различие не може да скапе прочувственото другарство сред Тръмп и Макрон. Те се прегръщат, потупват се по гърбовете, държат се за ръка и за пръв път американският президент разцелува собствен сътрудник, написа френският в. "Фигаро ".

Въпреки всичките си различия, които разискаха през вчерашния ден на четири очи, всеки от двамата президенти, наподобява, изпитва наслаждение от компанията на другия. Може би това е дипломатическа тактичност от страна на Макрон, който пристигна в Съединени американски щати с неосъществим лист с стремежи към американския държавен глава, в това число да остане част от договорката с Иран, да остави американските военни в Сирия и да освободи европейските страни от митата върху стоманата и алуминия. А може би Тръмп просто пробва да удовлетвори - или да господства - своя посетител. Какъвто и да е казусът, се видя, че сред двамата има несъмнена "романтика ", добавя "Ню Йорк таймс ".

Различните философии, които изповядват, имат наклонността да излязат нескрито щом двамата навлязат в същината на тематиките. В началото на срещата им в Овалния кабинет Доналд Тръмп още веднъж се нахвърли на "ужасното " нуклеарно съглашение с Иран, "което въобще не биваше да бъде сключвано ". Той даже доближи нов стадий във враждебното си отношение и се закани, че в случай че иранците възобновят своята нуклеарна стратегия, "ще имат толкоз съществени проблеми, каквито в никакъв случай не са имали ".

В края на диалога обаче двамата мъже сякаш реализираха прогрес към намиране на компромис, тъй като Тръмп не изключи опцията за "бързо съглашение посред ни ". Предвидената спомагателна конвенция, която ще разреши опазване на подписаната през 2015 година нуклеарна договорка, ще съдържа четири стълба съгласно френския президент: нуклеарната стратегия на Иран в кратковременен проект (регламентирана от актуалната нуклеарна сделка), в дълготраен, балистичната стратегия на Техеран и намесата му в районните спорове. Двамата водачи се споразумяха да включат към този финален дирек категорично изискване за споразумяване на спора в Сирия, добавя "Фигаро ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР