Когато през 2017 г. станах фрийленсър и обърнах гръб на

...
Когато през 2017 г. станах фрийленсър и обърнах гръб на
Коментари Харесай

Един ден хоум офис със Samsung Galaxy Z Fold4

Когато през 2017 година станах фрийленсър и обърнах тил на офиса, персоналните електронни устройства получиха още по-централна роля в всекидневието ми. Социализирането, заниманието и всеки един аспект на работата ми станаха (малко или) доста подвластни от това постоянно да имам на разположение преносим компютър - с цел да напиша и кача публикация, телефон - с цел да ревизира имейла си, до момента в който карам, и таблет - с цел да не изоставям четенето.

През последната седмица обаче имах опцията да тествам дали е допустимо да работя и върша всичко това единствено от едно устройство, освен това смарт телефон. Всъщност, не става дума за елементарен, а за сгъваем смарт телефон - за новия.

Към днешна дата работното ми всекидневие включва освен създаване, писане и издание на публикации, само че и лечебни съвещания, менажиране на екипи и хора от целия свят, както и ръководство на лични планове.
 Снимка 592149

Всичко това допуска безбройни мейли, видео позвънявания и работа с няколко разнообразни ERP стратегии, а табовете в браузъра ми нормално се разливат и в двата ми монитора.

Именно по тази причина бях толкоз прелестно сюрпризиран, че единствено един телефон може да е задоволителен, с цел да извършвам съвсем всички задължения умерено.
 Снимка 592158

Galaxy Z Fold4 се оказва повече от добър в това да ми разрешава да ставам от стола и да работя от всяка точка на дома - освен това във всеки миг, когато е нужно, и без да би трябвало да се връщам до бюрото си.

7.6-инчовият главен екран е съвсем двойно по-малък от този на преносим компютър, само че всичките софтуерни вълшебства в телефона го вършат изцяло задоволителен, с цел да ревизирам календара, да вземам участие във видео среща и да пиша мейл - по едно и също време!
 Снимка 592147

Лесно и интуитивно се случва и разбъркването на няколко прозореца с разнообразни приложения, а най-вече невидимата селфи камера в главния екран е изцяло допустима за срещи, макар скромните си четири мега пиксела.

Както всеки Galaxy телефон, Z Fold4 печели от извънредно богата интеграция с всичко от Гугъл, а в моя случай това е голям плюс, тъй като Гугъл Calendar, Meet и Gmail са на непрестанен фокус в работата ми.

Особено готино е, че не е нужно да преустановявам срещите си в Мeet, с цел да разтварям нови прозорци, и мога умерено да споделям екран, без да би трябвало да се заглеждам в него.

Видеото на огромния екран в действителност е един от най-важните акценти за мен, тъй като в свободното си време постоянно виждам YouTube клипове за декор, а в тази ситуация Galaxy Z Fold4 изцяло замести таблета. Панелът се усеща стабилен, а честотата на освежаване до 120Hz обезпечава плавни, гладки и реалистични анимации.
 Снимка 592148

Есенните цветове в двора наподобяват контрастни и ярки, само че заслуга за това има и основната камера - 50-мегапикселов датчик, съпроводен 12-мегапикселов датчик с ултраширок обсег и нов 10-мегапикселов датчик, който носи до 30х цифров зуум.

Да, зуумът не е толкоз мощен, колкото на Galaxy S22 Ultra да вземем за пример, само че като цяло камерата на Galaxy Z Fold4 не отстъпва с доста пред тази на S22 флагмана.
 Samsung Galaxy S22 Ultra и пет аргументи да изберем новия флагман
5 аргументи да изберем Samsung Galaxy S22 Ultra

Страхотно преживяване и море от благоприятни условия

Също като Galaxy S22 Ultra, Galaxy Z Fold4 е съчетаем със S Pen и стилусът бе много значима част от прекарването ми с него. Разликата е, че се продава настрана и не е вграден в устройството.
 Снимка 592146

Останах сюрпризиран и от това, че в действителност е комфортно да повеждам бележки със S Pen и небрежно да драскам някоя концепция по време на среща.

Стилусът от дълго време няма просто маркетингова функционалност за екосистемата на Samsung и се държи като същинска писалка при писане. За нея има особено поделение на гърба на фирмения протектор на Galaxy Z Fold4, което можем да сменяем със сгъваемо краче за подпиране на устройството.
 Снимка 592152

С него не е нужно да държа телефона, когато имам по-дълъг текст за четене или когато желая да виждам видео, само че ръцете ми да са свободни.

Противно на упованията ми, телефонът е много комфортен за държане с една ръка в отворен формат - не е прекомерно тежък, протекторът основава контра с пръстите ми и с държащия палец мога да стигна оттатък средата на екрана.

В затворен формат пропорцията от 23.1:9 е още по-удобна за ръката, само че двойният и прегънат екран издува джоба повече, в сравнение с елементарен смарт телефон.

Имайки поради че не мога да вкарам в джоба си нито преносим компютър, нито таблет, открих решение в това просто да държа телефона в джоба на якето ми, вместо този на панталона.
 Снимка 592157

Но най-важното за мен е това, че в края на работния ден не трябваше да бързам да зареждам телефона на зарядно. Въпреки всички диалози и изгледани клипове, към момента имах задоволително батерия, с цел да завърша деня. А това е голям плюс, изключително когато пътувам.

Въпреки всички диалози и изгледани клипове към момента имах задоволително батерия, с цел да завърша деня, а това е голям плюс, когато пътувам.

Да, целесъобразната цена от 3499 лева за конфигурацията от 12/256GB памет за нов телефон е прекомерно висока за мнозина, в това число за мен. Ако обаче към цената на един нов и мощен смарт телефон, какъвто е, прибавя още (поне) хилядарка за добър таблет, то сметката несъмнено стартира да излиза.
 Samsung Galaxy Z Fold 3, Z Flip 3 и всичко за новите сгъваеми смарт телефони
Samsung Galaxy Z Fold 3 и Z Flip 3 - нова страница при сгъваемите смарт телефони

По-здрави, по-мощни и по-надеждни

А в случай че вземем предвид и това, че за доста консуматори сгъваемият телефон би могъл да замести напълно и потребността от преносим компютър, Samsung Galaxy Z Fold4 оставя прекомерно малко място за изчисления и прави избора явен.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР