Когато преди близо година консорциум оглавяван от американския милиардер Тод

...
Когато преди близо година консорциум оглавяван от американския милиардер Тод
Коментари Харесай

Челси се задушава в нарцистичната прегръдка на Тод Боели 


Когато преди близо година консорциум ръководен от американския милиардер Тод Боели купи Челси, надали някой е очаквал, че с днешна дата тимът ще е на 11-то място, на 12 точки от зоната на изпадащите във Висшата лига.

Кой е виновен за това стремително проваляне? Кой е отговорен, че Челси откакто завоюва Шампионска лига и Световното клубно състезание се трансформира в новобранец? За мен съществена виновност имат Тод Боели и екипът му, които потвърдиха, че не схващат нищо от футбол. Да стартираме с неуместното им предпочитание, показано на Томас Тухел тимът да играе с 11 полеви играчи /?!/ и стигнем до опита за туристическа обиколка на Боели в съблекалнята на Челси в почивката на мача с Уест Хям. За да стигнем до уволнеието на Тухел, което постави начало на стремглавото проваляне на тима. Причините за уволнението на Тухел са известни – главната е желанието на Тод Боели да се бърка в прехвърлянията на футболисти /Роналдо и др./ с което треньорът не е бил склонен.

Какво случи по-късно?

Тод Боели се спря на треньора на Брайтън Греъм Потър, за който беше ясно, че няма нужния опит и качества да управлява тим от ранга на Челси. Боели стартира да купува „ недооценени на пазара млади играчи “, като двамата Фофана, Мудрик, Енцо и други Бяха дадени галактически суми за прехвърляния, играчите станаха 32-а, а Потър чинно се съгласяваше с всички покупки на Боели. За да се стигне до комичната обстановка за играчите да няма място в съблекалнята и да се преобличат по коридорите?! Напрежението в тима стана голямо – доста играчи недоволстваха, че не играят, а новите покупки не оправдаха упованията.

Греъм Потър се провали с гръм и тропот и Тод Боели реши да назначи за краткотраен менъджър Франк Лампард. На легендата на тима се падна нелеката задача да довърши проваления сезон и да обере неативите от неверните решения на Боели. Хаосът в тима стана неконтролируем и класни треньори като Негелсман и Енрике се отхвърлиха да договарят с Боели.

Футболни експерти настояват, че Боели е с голямо его, желае да диктува трансферната политика на треньорите и да се бърка в работата им. Дидие Дрогба сподели, че не може да познае Челси и притежателят Тод Боели няма тактика.

Че няма тактика е ясно, само че дали го интересува какво се случва с почитателите на тима? „ Не би трябвало да забравяме, че почитателите са в центъра “ – споделя Боели, когато купува бейзболния ЛА Доджърс, прави сполучлива договорка за телевизионните му права, купува класни играчи и го трансформира в печеливш тим. Но Челси не е ЛА Доджърс и Европа не е Съединени американски щати! Футболът няма нищо общо с бейзбола и в случай че Боели още не го е схванал е време да го разбере.

Лошото е, че до момента в който това се случи пропадането на Челси ще продължи и почитателите на тима ще страдат, поради некадърното ръководство на нарцистичния американец. Който не е нито първият, нито последният американец провалил футболен тим в Европа.

Иво Югов

Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР