Когато получим по-добър сън, винаги се чувстваме по-добре и сме

...
Когато получим по-добър сън, винаги се чувстваме по-добре и сме
Коментари Харесай

5 продукта, които да махнем от менюто за по-добър сън

Когато получим по-добър сън, постоянно се усещаме по-добре и сме по-продуктивни. Това се дължи на обстоятелството, че тялото и мозъка ни са отпочинали, имат повече сила и сме доста по-работоспособни.

Нищо не може да е по-хубаво от здравия нощен сън. За множеството от нас обаче това е просто една фантазия, пишат от zdrave.to. Сънят може съществено да повлияе на душeвността и продуктивността ви. Това пък въздейства на щастието и спокойствието ви. Ранната вечеря и потреблението на по-леки храни може да ви помогне да се преборите с безсънието. Но има няколко храни и питиета, които би трябвало напълно да изключите от менюто за вечерята си. Вижте какво да избягвате, с цел да имате по-дълбок и здрав сън:

Кофеин
Това сигурно го знаете, само че не ви стопира да пиете стимуланти директно преди сън. Кофеинът може да ви държи будни с часове, което може да ви изнерви. Според специалистите би трябвало да се пие избрана доза кафе (до две чаши), с цел да не визира нервната система.

Червено месо
Докато напазарувате след работа и се приберете у дома за вечеря, може да минат няколко часа. Червеното месо лишава много време за подготвяне, което ще ви сложи в обстановката да вечеряте прекомерно късно. Експертите поучават да се вечеря 4 часа преди сън, а млечните артикули и по-леките храни могат да ви предразположат към по-здрав сън, в сравнение с тежките като аленото месо и пърженото.

Алкохол
Чашка вино след дълъг работен ден може да ви се коства най-релаксиращата част от деня. Но това е една от аргументите да не спите умерено. Действието на алкохола може съществено да наруши салдото на съня ви.

Люти храни
Фенове ли сте на лютото, без значение кога го ядете? Диетоложката Лиса Артис поучава да не го консумирате директно преди сън, тъй като подвига температурата на тялото, което може да ви подложи на дискомфорт.

Захар
Хапването на сладко вечер е след обичаните занимания на доста хора. Оказва се, че когато равнището на захарта в тялото се повиши, има голям риск да нарушите съня си. Експертите поучават да хапвате пълнозърнести храни с ниско равнище на захар, в случай че изпитвате потребност от сладко. В противоположен случай може да се оплаквате от бодърствуване, което ще се дължи точно на това. Друг добър сурогат на шоколадите и сладкишите вечер са плодовете, по-специално бананите. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР