Когато планирате бебе, се опитвате да предначертаете всичко: четете специализирана

...
Когато планирате бебе, се опитвате да предначертаете всичко: четете специализирана
Коментари Харесай

Бременна! 7 първи неща, които да направите

Когато планирате бебе, се пробвате да предначертаете всичко: четете профилирана литература, ходите на съвещания, съветвате се с опитни приятелки, с мама… А какво да вършат девойките, които забременеят ненадейно?

Ясно е, че все в миналото ще станете майка, само че нямате съответен проект за деяние в този случай и наред с новината, сте комплицирани от суматоха, учудване, недоумение…

Специалисти дават елементарни указания, които да ви балансират и активизират първоначално:

1. Уверете се, че в действителност сте бременна

С тест за бременност е най-лесно да опровергаете всички подозрения. И въпреки всичко, неговата акуратност е към 95-99%, по тази причина, за всеки случай, може да го повторите. Има няколко вида проби: ленти, таблетки, мастилено-струйни, електронни и разликата сред тях е единствено в метода на осъществяване.

Докато чакате резултата, пробвайте да прецените дали сте забелязали нещо необичайно през последните седмици: бременността не всеки път стартира със утринно гадене и промени в настроението – може би сте изпитвали ненадейно омерзение към обичаните храни или назад – необикновено мощно остър вкус към дадена храна.

Обърнете внимание дали втората чертичка на теста е задоволително контрастна – в случай че е по този начин, значи пробата е позитивен. Ако е по-слабо забележима може би просто равнището на хормона на бременността - гонадотропин към момента не е задоволително високо. Може да повторите теста след 3-4 дни, с цел да се убедите дали втората чертичка е станала по-ярка.

2. Спомнете си датата на последната менструация

Фактът е доказан и тогава е време да си припомните точната дата на последната менструация. Ясно е, че не всеки път можете да бъдете безусловно сигурни в това, тъй като неведнъж дните на последния цикъл не са тъкмо закрепени – или сте не запомнили да си ги запишете, или е почнал по-рано/по-късно или има някаква друга причина, въпреки към този момент да има доста комфортни стратегии за смарт телефон за управление на цикъла.

Обикновено настъпва едно чудене към тази дата, само че тя е значима, с цел да се фиксира срокът на бременността - има „ акушерски период “, който регистрира първия ден на последната менструация и отброява 40 седмици, и зародишен, който регистрира моментът на овулацията и по тази причина е две седмици по-кратък от акушерския.

3. Спомнете си какво сте приемали напоследък

Узнавайки, че са бременни, доста дами се тормозят, тъй като наскоро са пили алкохол или медицински препарати. Няма място за суматоха - не е наложително това да е нанесло щета на плода – единствено обособени типове медикаменти и заболявания могат потвърдено да бъдат мотив за преустановяване на бременността. Обсъдете всички детайлности с доктор, с цел да реши рисковете.

4. Посетете гинеколог

Обърнете се към доктор незабавно, щом установите бременността – в някои случаи даже една седмица пролонгация може да бъде рискована.

Най-напред би трябвало да се изключи извънматочна бременност. Подробно наблюдаване с всички вероятни проучвания може да се назначи незабавно, откакто месечният цикъл е просрочен. А след две-три седмици може да се чуе сърцебиението на плода.

Важно е да намерите доктор, на който да се доверите да ви следи през бременността, с цел да ви бъде умерено, че сте в положителни ръце през 9-те месеца.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР