Когато планираме резервация за празниците, трябва много внимателно да огледаме

...
Когато планираме резервация за празниците, трябва много внимателно да огледаме
Коментари Харесай

Проверете туроператора и местата за настаняване преди да направите резервации за празниците

Когато планираме резервация за празниците, би трябвало доста деликатно да огледаме всеки подробност в офертите и да проследим по какъв начин той е пренесен в контракта и във ваучерите, които ще ни бъдат издадени за предплатените услуги. Това сподели в ефира на bTV радио основателят на онлайн платформата " Ние, потребителите “ Габриела Руменова по отношение на резервациите за идните 8 декември, Коледа и Нова година.

Тя напомни, че при прилагане на услугите на туроператор е значимо да проверим на уеб страницата на Министерство на туризма дали е регистриран и дали има годна застраховка " Професионална отговорност “, тъй като тя ще помогне на туристите да си решат доста проблеми, в това число при банкрут на оператора. При непосредствено опазване в мястото за настаняване също би трябвало да създадем инспекции – дали то е категоризирано, както какъв тип обект – хотел, фамилен хотел, къща за посетители и прочие, с какъв брой звезди и така нататък

Руменова изясни, че при даване на некачествена туристическа услуга потребителят се обръща първо към търговеца, на който е заплатил. Ако е употребил организация – към нея, в случай че непосредствено е резервирал – към мястото за настаняване. " Моят съвет е следният: откакто става дума за туристическа услуга, изключително когато приказваме за празниците, това са безусловно един-два-три дни, в които ще бъдем там, първо да бъде употребен телефонът, който е посочен за контакт, с цел да може по-бързо да се задвижи казусът и да се подхващат ограничения за отстраняването на казуса. 

Но по-късно да се подаде и писмена тъжба, тъй като единствено по този начин ще има безапелационна диря, че е зародил някакъв проблем, че ние сме реагирали, уведомили търговеца и надлежно чакаме неговата реакция “, предложи специалистът. Тя добави, че търговецът няма право да забавя приемането на сигнала или да прави ангажименти с клиента да подаде жалбата си, когато се завърне в дома си и посети офиса на организацията. 

" Хората би трябвало да упорстват тяхната претенция да бъде призната неотложно. Защото има случаи в практиката, в които търговци се пробват да отсрочват приемането на тъжба, като лимитират методите, по които туристите могат да предявят своето недоволство. Казват да вземем за пример в този момент ще създадем каквото можем, само че в последна сметка вие си подайте жалбата, когато се върнете “, изясни още Габриела Руменова.

Тя даде препоръки по отношение на офертите за къщи за посетители в платформи за безвъзмездни разгласи: " Има такива случаи, нормално зад тях стоят лица, които желаят да злоупотребят с доверието на потребителите и с желанието им да открият налично за тях място, където да посрещнат празниците със своите близки. 

Предлагат настаняване в такива къщи, само че задачата е въобще такова настаняване да не се случи и в задатък, в доста случаи на ръка да се вземат парите на хората и въобще по-късно да не може да бъде осъществена връзка сред потребителя и това лице, не бих го нарекла нито хотелиер, нито търговец. Всичко, което се случва на този принцип, е по-скоро в категорията машинация. Трябва да се доверяваме единствено на лицензирани представители, на търговци, които могат да бъдат тествани в комерсиалния указател и на лица, които са най-малко туристически сътрудници, в случай че не туроператори “, добави Руменова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР