Дейвид Хънтър: Британски експат, виновен за убийство от милост в Кипър, призовава за промяна на закона след освобождаването от затвора

...
Когато отнемеш живота на някого, особено на жена си, която
Коментари Харесай

„Когато отнемеш живота на някого, особено на жена си, която обичаш толкова много, това боли, наистина боли,“ 76-годишният г-н Хънтър каза за Good Morning Britain на ITV.

„Имах доста кошмари. Не искам никой да преживява това, през което минах аз.“

Той каза, че правителствата трябва да преразгледат законите относно убийствата по милосърдие, добавяйки: „Бих искал да видя правителството на Кипър и правителството на Великобритания да се съберат и да се опитат да изработят нещо, защото съм сигурен, че не съм единственият, който си отиде през всичко това."

"Не мога да опиша как се чувствам"

Майкъл Полак, адвокат на г-н Хънтър и директор на Justice Abroad, каза на телевизионния оператор, че историята на неговия клиент показва необходимостта от такава промяна .

„Е, този случай наистина ни показва колко трудни могат да станат нещата, когато няма легализирана евтаназия“, каза той.

„Дейвид беше поставен в една от най-трудните позиции, които някой може да направи да бъде поставен, виждайки любим човек в такава ужасна болка и трябва да вземе решение какво да прави."

Изображение: Двойката е била женена в продължение на 52 години

Съгласно Закона за самоубийствата на Обединеното кралство от 1961 г., това е криминално престъпление, за да се помогне на някого да отнеме живота си - наказуемо с до 14 години затвор.

Предложенията за легализиране на асистираното умиране бяха обсъдени в Камарата на общините през 2015 г., но бяха отхвърлени.

< p>Г-н Хънтър каза, че иска да остане в Кипър, за да може всеки ден да посещава гроба на съпругата си.

Съпругата „моли“ съпруга си да сложи край на живота й

Хънтър от Ашингтън, Нортъмбърланд каза на своя процес - продължил повече от година - съпругата му имала рак на кръвта и го „молила“ да отнеме живота й, защото изпитвала много болка.

Той показа на съда как се държи с ръце върху устата и носа на съпругата си и каза, че в крайна сметка е решил да изпълни желанието й, след като тя е изпаднала в „истерия“.

Прочетете още:
„Най-горещият ден от месеца“ вероятно тази седмица
Учените започват работа по ваксини срещу „болестта Х“
„Аз не съм трансфобия“: Строго звездата се обръща към негативната реакция на туитове

Съдиите чуха, че след това той се е опитал да посегне на живота си, като е взел свръхдоза но медиците пристигнаха навреме, за да го спасят.

Съдът разбра, че г-жа Хънтър е „желание“ да умре и съпругът й „има само чувства на любов към нея“.

Пенсионерът прекарва 19 месеца в затвора, преди да бъде оправдан за предумишлено убийство, но е признат за виновен по по-лекото обвинение за непредумишлено убийство от трима съдии.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР