Когато отглеждаме определени насаждения, в градината ни се срещат не

...
Когато отглеждаме определени насаждения, в градината ни се срещат не
Коментари Харесай

Не унищожавайте тези плевели! Те са вкусни и полезни

Когато отглеждаме избрани насаждения, в градината ни се срещат освен посетите от нас култури, само че и по този начин наречените бурени, които се появяват сред плодовете и зеленчуците без наше предпочитание и стартират да вредят на по един или различен метод на посевите ни. Но малко на брой знаят, че някои от тези досадни растения, могат да бъдат както вредители, по този начин и потребни билки.

В това си качество през последните години най-вече се прочу тученицата, която намира все по-голямо приложение на българската софра. Сочната трева е източник на омега-3 мастни киселини, калций, магнезий, желязо и е богата на витамин А, витамин С, витамин В и куп други потребни субстанции.

Препоръчва се горещо при висок холестерол, диабет, затлъстяване, подагра, високо кръвно налягане, гъбични инфекции, кисти и доста други здравословни проблеми.

Освен тученица обаче измежду насажденията си от време на време можете да намерите и други бурени, които също са незаслужено подценявани. Вижте кои са те в галерията нагоре.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР