Когато отглеждаме децата от бебета с разни джаджи - телефони,

...
Когато отглеждаме децата от бебета с разни джаджи - телефони,
Коментари Харесай

Отглеждане с джаджи + дистанционно обучение = Хора със зависимости - slava.bg

Когато отглеждаме децата от бебета с всякакви джаджи - телефони, таблети, преносими компютри, които са направени по този начин, че да ги употребяват елементарно от напълно мънички, това не е безобидно, настояват учените след последните интернационалните проучвания. Когато в по-късна възраст, изключително в "малкото " учебно заведение към това се добави и отдалеченото образование, резултатът, който психолозите плануват за голямото болшинство от тези деца като възрастни е на хора, които са елементарно На това сме посветили.
Според психолозите на тази работи си има и съответна диагноза - за децата, които прекарват повече от час и половина в компютърни игри, е основано определението лудомания. В превод - игромания.
По данните от проучванията на интернационалните научни институти 80% от времето на децата и младежите, изключително в миналата повече от година в карантина, 80% от времето на децата и младежите е прекарано във виртуалното пространство. Това значи съвсем 10 пъти повече от оптималната граница на нормата за психическо здраве!
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР