Когато няма агне, и заекът е агне - вижте как

...
Когато няма агне, и заекът е агне - вижте как
Коментари Харесай

Гергьовденски заек по селски

Когато няма агне, и заекът е агне - вижте по какъв начин се прави Заек по Гергьовски

Необходими Продукти

● заек - 1 бр.
● моркови - 5 бр.
● лук - 1 огромна глава
● картофи - 7 бр.
● печурки - 250 г
● доматен сок - 300 мл от консерва
● чесън - 3 - 4 скилидки
● целина - прясна
● червен пипер - 1 с.л.
● магданоз - свеж
● бяло вино - 60 - 70 мл
● олио - 2 и 1/2 с.л.
● черен пипер - 1/2 с.л.
● сол - 1 с.л.
● захар - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Заекът се нарязва на части и се поръсва с черен пипер и сол, след което се запържва в сгорещена лой от всички страни, до приемането на златиста коричка.

Месото се изважда и в същата лой се запържват леко, за към 4 мин, нарязаните на едро лук и морков, дружно със ситно нарязаната целина. Добавят се гъбите, нарязани на полумесеци и за към 5 мин се запържват и те.

В авансово намаслена тава, в която ще печете, сложете нарязаните на едро картофи, а върху тях изсипете запържените зеленчуци и прибавете скилидите чесън. Върху зеленчуците наредете месото и го залейте с виното.

Покрийте компактно тавата с алуминиево фолио и печете в авансово загрята фурна на 200 градуса за 20 мин. След това намалете фурната на 180 градуса и печете още 65 мин.

В обособен съд овкусете доматения сок със сол, черен пипер, захар и червен пипер и го оставете на котлона да заври, до момента в който съвсем половината изври.

След като соса е подготвен, маха се фолиото от заека и се залива с доматения сос и се оставя още за към 30 минути във фурната без фолио.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР