Когато някой отиде на гости в дом, където се отглежда

...
Когато някой отиде на гости в дом, където се отглежда
Коментари Харесай

Как да дресираме папагал корела?

Когато някой отиде на посетители в дом, където се отглежда образец от красивите папагали корела, той нормално остава най-силно впечатлен от опциите на птицата, без значение, че нейната хубост, пъстри пера и удивителни цветове са не по-малко впечатляващи.

Рядко страничният наблюдаващ си дава сметка какъв брой доста време, старания, обич и занимания е коствало възпитанието и образованието на корелата, с цел да се научи да извършва команди или да забавлява домашните и гостите с диалект или пеене.

Търпението при образованието на папагала корела се отплаща, тъй като това е интелигентна и схватлива птица, която е в положение да научи доста повече от други типове домашни питомци от животинското царство.

За да се реализира триумф, птицата е добре да се вземе вкъщи още като малко пиле, с цел да има задоволително време за акомодация, защото промяната на нормалната среда постоянно е обвързвана със стрес.

Най-доброто време за начало на дресурата на корелата е възрастта от 6 месеца. Птицата би трябвало към този момент да има доверие на стопанина си и да не се бои, че той може да я нарани. Това ще я подтиква да извършва нужните команди.

Излизането от клетката, връщането назад там и отиване при стопанина при повикване са първите и най-важни команди, които всяка добре възпитана птица може да извърши.

Отварянето на клетката на корелата и подбуждането на птицата да излезе на открито би трябвало да се извършва търпеливо всеки ден, до момента в който усвои командата. Побутването и поканата за излизане се усвоява относително елементарно, когато на папагала се сервира пръста на стопанина, където на кацне.

Връщането назад в клетката може да се подтиква с обичана храна, която да бъде сложена вътре, с цел да я подбуди да се върне.

 Корела Снимка: Hans Braxmeier/pixabay.com

Идването при стопанина при повикване също се прави посредством стимулиране, най-често с обичана храна на корелата, само че може да се употребява и играчка. Търпението и многократното повтаряне на командите ще научат корелата да схваща смисъла на тези къси изрази.

Обучението в диалект на папагала и пеене също изисква доста неизменност, продължителни повторения и слушане на едни и същи думи изрази, повтаряни с идентичен звук. С неизменност можете да научите корелата да приказва. Може някои думи да бъдат онагледени с дейности. Всеки триумф в преодоляване на някаква дума или израз, би трябвало да се подтиква и награждава с лакомство и похвали.

Обучената корела нормално има в речника си 30-40 думи и изречения, като множеството от тях може да научи да произнася вярно съгласно случая. Тя е в положение да желае нещо с нужния израз, да произнася подобаващ привет или да пее някаква мелодия в подобаващ миг, в случай че с нея е работено дълго, настойчиво и с доста обич и самообладание.

Узнайте още хитринки при дресурата на папагали!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР