Когато някой изневерява, ние веднага решаваме, че нещо не е

...
Когато някой изневерява, ние веднага решаваме, че нещо не е
Коментари Харесай

3 причини хората в щастлива връзка да изневеряват

Когато някой изневерява, ние незабавно решаваме, че нещо не е наред във връзката му или просто този човек не е стока. Вероятно този човек не обича колегата си. Вероятно е ужасяващ човек, зажаднял за секс. Или пък бракът му е опустошен, просто още не го е осъзнал. И да, доста постоянно това са аргументите, само че истината е, че изневерята се случва и в щастливите двойки, колкото и да не ни се има вяра, колкото и нелогично да звучи. Все отново, щом си в щастлива и здрава връзка, значи обичаш този човек. А по какъв начин можеш да изневериш на някого, който обичаш?
Прочетете още
Добър въпрос, на който отговор ще дадат няколко специалисти по връзките. Ето какви съгласно тях са аргументите изневярата да се случва и в щастливите връзки:

1. Опитват се да открият нещо изгубено

Понякога изневеряващият не се пробва да се откъсне от връзката, само че се пробва да открие нещо изгубено за себе си – може да е свободата си, може да е някаква пристрастеност, може да търси метод да разбере себе си по-добре. Обикновено такива изневери се случват, когато изневеряващият не може да приказва намерено с колегата си за тази липса и се пробва да я запълни отвън връзката.

2. В природата ни е

Изневерите се случват във всяка просвета, даже в тези, които грубо санкционират изневярата. Причината за това може да се крие в биологията ни. Жените се привързват по-силно и търсят дълготрайна връзка, само че мъжете са по-склонни към изневеря, тъй като тяхната природа ги подтиква да имат повече дами и от там – повече деца и по-голям късмет да предадат своето ДНК на бъдещите генерации. Преди пък дамите са изневерявали, с цел да се подсигурят – в случай че брачният партньор почине или я изостави, жената има втори мъж, който да я отбрани. Днес, несъмнено, такива аргументи са логичен неоснователни, само че въпреки всичко изневярата е пуснала корени в ДНК-то ни.

3. Понякога просто се случва

Всеки от време на време е изправен пред изкушения. Симпатичният касиер, който флиртува по този начин нахално. Милият сътрудник, който в действителност се интересува от това, което казваш. Нормално е да се ласкаеш от такова внимание. Понякога събитията по този начин се подреждат, че изкушението става по-силно от нас. Разбира се, нито една от тези аргументи не е основателно опрощение за изневярата. Тя е на първо място избор. Но изневярата може да се случи на всеки, не си мисли, че в никакъв случай няма да се случи на теб. Начинът да избегнеш невярност (или най-малко да избегнеш развиването на цяла афера) е връзката. Говорете за терзанията си, за фантазиите си и създайте атмосфера на доверие. Иначе тайните ще стават от ден на ден, лъжите ще бъдат все по-дълбоки и последователно ще подкопаете щастието си. Всички се изправяме пред изкушения, само че значимото е по какъв начин ще реагираме на тях. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР