Когато назначавах служебното правителство, аз дадох своите кратки указания: честност,

...
Когато назначавах служебното правителство, аз дадох своите кратки указания: честност,
Коментари Харесай

Румен Радев за рокадите в службите: Това са логични действия

Когато назначавах служебното държавно управление, аз дадох своите къси инструкции: почтеност, бистрота, само че и нулева приемливост към корупцията, престъпността и купения избор. Така че допускам, че това са разумни дейности.

Така президентът Румен Радев разяснява пред публицисти рокадите в службите. Президентът взе участие във видеоконференция на тематика "Германо-българските стопански връзки: настоящо положение и вероятности “ в Пирдоп.

"След като се сменя една власт, а регионалните ръководители работят с изпълнителната власт, е разумно те да се сменят. По закон би трябвало да се дават идентични по размер и наличие информации и към ръководителя на Народното събрание, и към министър-председателя, и към президента. Това условие на закона в доста от случаите не е изпълнено. И това елементарно може да се потвърди. Очевидно образецът на някогашния министър-председател да се крие зад отпуски и болнични се оказа твръде инфектиран и за неговите подчинени. Очевидно това няма по какъв начин да стане без неговата благословия ", разяснява Радев.

По думите му абдикацията от отговорност към националната сигурност в провокационен за България стадий от шефовете на тези служби е явен знак, че верността им е била и е и сега към Борисов, а не към България.

"Тук не става въпрос да се вършат уволнения и рокади, става въпрос за правила, да има бистрота, отчетност, отговорност и нулева приемливост към престъпност, към непочтеност не към мен, не към служебния кабинет, а към България ", добави президентът.

Според него два месеца са къс интервал за което и да е държавно управление, само че е значим сигналът, който се дава, значимо е да се застане на кардинални позиции. Той за следващ път съобщи, че подсилване на държавността, това е, от което имаме потребност сега.

"Да се прояви държавност, да стартираме да приказваме и да действаме за подсилване на върховенството на закона, за секване на злоупотреби, на обири, за обезвреждане на натрупалото голям запас задкулисие ", сподели още Радев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР